Mat Gebu Antique Corner

Saturday, May 30, 2009

KAKI MESIN SINGER ANTIK

As'laikum semua, ok n3 hari ni mat letak lah dulu yea kaki mesin jahit antik "SINGER"...Semalam tengok kat rumah kak sue (teratakantik)...dia ada kaki mesin tu yang dijadikan meja, nampak lawa leer....Mat punya ni masih buruk dan belum dibuat apa2.. Permulaan ceritanya, abg mat yang sulung beli kaki mesin jahit ni dengan seorang pengutip besi buruk berbangsa Mynmar, 2 - 3 tahun lepas kot..kalau tak silap... Tapi mat memang suka benda ni sebab tak pernah tengok...Memang plan nak jadi kan meja konsol. Dulu ingat nak letak marble slab, tapi nampak berat sangat...Tengok kak sue letak cermin, nampak cun pulak..insya allah nanti kalau ada waktu senggang, kita boh leer cermin atas dia....

Hmm..betul ke sama macam kaki mesin kak sue tu?....tak pe nanti kalau kak sue singgah blog mat, kita tanya kat dia, sama ke tidakk.....Ok yea untuk hari ni, jumpa di lain waktu dan ketika.... As'laikumm..hai..hai..bye...byeeee!!!!

6 comments:

Teratakantik said...

Salam Mat,

akak dah nampak dah kaki mesin mat ternyata yang mat punya ni usia dia lagi lama dari yang kak sue punya....bentuk fizikal dan corak kerawang pun sama..uma yang beda trade mark singer dalam bulatan disebelah kanan mesin agak berlainan ..agaknya yang mat punya first edition bagi model keluaran singer...cepat mat buat leh buat angkat kuih musim raya nati heheeeee

Teratakantik said...

Mat...pembentulan...
setelah kak sue memerhati sedalam-dalam lautan yg k.sue punya....rupa-rupanya sama dgn mat laaa first model...kita punya logo trade mark singer sama ...yg akak punya kalajengkin pun sama ...bentuk logo S duk dlm bulatan pun sama..so, mat enjoyy ek dgn meja baru versi antik heheee

annie said...

wah cik sue...begitu mendalam pemerhatian cik puan ni haaa...ni baru betul dgn title yg dipegang...jgn marah ya cik puan...

tp mmg kelas...menawan kalbu tgk kerawang kaki mesin ni...bertuah sue & cik mat kita...

annie said...

ishhh....lupa nak ucap terima kasih kat mat kerana sudi tayang kaki mesin tu kat sini...biarpun belum sempat buat ape2 lagiii...

esok2 bila siap jadi meja...tayang la lg sekali mat...akak tungguuuu....

umi_e said...

mat... serupa dgn sue punya eekkkk

kak ina kl said...

salam mat...seronoknya tgk benda lama ni..untunglah mat...memang dah rezeki mat...

nanti kalau dah jadi meja..lepastu letak pulak kek dan biskut raya hasil air tangan mat lagi cun gilerrrrrrrrrrr