Mat Gebu Antique Corner

Thursday, May 14, 2009

RED & YELLOW ROSES

Ini pun nampak sweet gitu, ala2 anak dara umur 17!..Tapi cuma ada piring kuih saja..Tatau mana nak cekau set2 yang lain, nampak gaya kena lah mencari...ala2 treasure hunt gitu....nak kena minum tonik dulu nihhh!!!

Bunga rose kuning dan merah begitu serasi....Rasa2nya untuk hidangan ala2 english garden sesuai kot dengan set nie.....

11 comments:

SiS-lin said...

bunga dia mcm hidup gitu kan mat...piring kuih pun jd le mat,leh mkn roti dlm tu..hehehe

~Yatt~ said...

this one also i liiiike!!!

dila~noor said...

taktau plak cik mat ade umah kedua..hihi..adoila..lwnye..ni koleksi lame2 ke blh bli kt mane2?

Ajmahs said...

salam perkenalan mat. Yg ini pinggan makan senang nk cari tp set teko & cawan mmg payah nk jumpa. Pe pun tabik spring kat Yatt dia da cekau set2 nih!!hahah

CT Delima said...

K.ct banyak stok piring ni mat... nak kongsi x hehehe nak balik Jb 23 hb ni..nak cekau pinggan lama2 arwah mak hahaha

Beachlover said...

wah......Mat,I suka your collection!! syabas!!

ain said...

mak saya pun byk pinggan yg mcm ni, semua ada dlm store. lawa pulak bila dah di displaykan.

ummi said...

Amboihh Mat, semua cantik2 ni..ko rembat kat kedai yang sama ke Mat? Bunga ni ada tea set dia kat rmh tokwan akak, tp malulah nk tibai..hehe..tunggu2 la.. :D

Mat Gebu said...

sis-linn...
Jgn kata makan roti, makan pulut kuning + rendang ayam + telur rebus pun sesuaiiii...

Yatt...
eh u ada set2 lain kan..jeles tgk teko dia....

dila-noor...
Payah sikit nak mencarinya laa nie..jenuh, masa pergi rupa elok, masa balik rupa mcm org baru balik perang..berserabai!!!!

Ajmah...
Tulah...kat mana lah depa ni pi cekau set2 lain tu kan..ni yg teruja, jeles, cemburu nihhh..

kak ct...
Waaa..kak jual leer kat kita sikit, kalau ada pinggan, tak pun tea pot dia ke..hehehe

Beachlover..
Thank u for dropping by...Eh, kalau di M;sia set2 ni semua ada masa kita duduk dikampung dulu..tapi u orang bandar kan?...hehehe

ain...
Laa, apa lagi pi lah curi sikit mak u punya...

kak ummi...
kak, ko bebaik leer dgn tok wan tuu, pastu buat2 leer nak beli set yg dia ada tu, tak pun tukar dgn yg baru..kalau lambat, aku pi rumah tok wan koo tu kangg...haa, baik cepat!!!

HomeCreative said...

salam perkenalan cik mat,

wahhh munga ni kat rumah ada set cawan..kat sini ada pinggan jee..hiss apa kata kalu di satukan jadi keluarga bestkan ..

Mat Gebu said...

HomeCreative...
Hehehehe..bunyi macam best jeeek...