Mat Gebu Antique Corner

Thursday, May 14, 2009

TUTTY FRUITY CUP & SAUCER

Set cawan gambar buah2an ni ada 5 set (cawan + piring)...Mat ada terperasan kat blog Ajmah's Creations dia ada jual piring yang ada gambar buah2an seperti cawan yang mat beli nie...boleh lihat di sini....

Cawannya sederhana besar, putih mulus dan sedikit kecil dibahagian bawah, ringan dan rim keemasan begitu terserlah...Rasanya tak rugi lah kan membelinyaa.....

7 comments:

SiS-lin said...

nape aku dtg ko bg minum dlm ni air kopi tu..cntik le,sesuai kan utk dapur...kan?

~Yatt~ said...

gambar buah2an version cik port zaman dedulu kan..cantik gak yg nie..bole digandingakan dengan koleksi baru pomona portmeirion...mmg sesuai gitu!!

Ajmahs said...

ha ah mat. Piring dia mmg ada utk dijual ari tu. Masih ada lagik...Oh ni rupa cawan2 nyer...

inna said...

cantiknyaaaa...cawan ni kalau buat minum teh..kang sedar tak sedar habis seteko sorang...hehehe

cantik corak buahnya ...sungguh menyelerakan.....

Mat Gebu said...

sis-linn...
Memang sesuai utk dapur..kalau minum teh/kopi kat tepi pokok mangga, betik dan kedondong belakang rumah ko tu pun aku rasa sesuai linn...hehehe

Yatt...
Tulah, u rasa sapa tiru sapa ek?... produk china dedulu ni pattern dia memang selalu kena dgn citarasa antarabangsa.

Ajmah's...
Tulah, bila saya terpandang set cawan ni kat kedai apek tua tu terus teringat piring/pinggan yg ada kat blog akak.

kak inna...
Kak...kalau habis seteko sorang, saya buat dalam teko jee lah...mcm tu...

ummi said...

Mat, yang ni pun sangat la cantikkkk....mana nk cari nih! Ala english pulak buah2an tu.. :D

Mat Gebu said...

kak ummi...
kak...kita pun dpt 5 set jee.....tu je yg tinggal...