Mat Gebu Antique Corner

Wednesday, May 27, 2009

KOLEKSI CAWAN 3

Selamat sejahtera buat semua....Ok hari ni mat letak koleksi cawan yang ada sekali dengan piring dia....Tapi tak de banyak set...ada tu ada 1 set saja ( cawan+piring)...Macam set cawan berbunga kuning tu...cantik kan, kalau piring dia mat ada lah jumpa, tapi cawan dia dapat seketui saja...
Yang ni bentuk lain mat dah ada, cuma kali ni dapat 1 set yang kecil di bahagian bawah dia, cun jugak....Bunga rose dia cun leerr..

Yang ni mat dapat 1 set, cawan corak kekwa hitam, cawan dia tak besar sangat comeyy saja...Cun jugak kan bunga hitam ni...

Ini pun cantik, bunga kekwa merah menghiasi cawan bentuk "biasa"....berseri u...jadi lah dapat 1 set saja....payah sungguh nak jumpa macam ni...jenuh mencari..

Yang ni mat rasa orang lain pun ada...tapi mat baru ni ada, jadi kita boh leer kat blog..cawan jenis mulut "jahat" ni femes lahh!!

Kekwa kebiruan ni begitu memikat, selain nampak lembut dan ayu.....tergoda pakcik bila melihatnyaa..yang ni mat ada 2 set....

Yang ni pulak adik beradik cawan "maharani", cuma yang ni maharani dia mai dari mana pun ceQ tatau lah, gelap semacam, ni mesti maharani belah2 "Africa" sana....tapi cutting body dia memang cun..bibir berkeluk2 pulak tu...seksi uu!!!

6 comments:

jai said...

Mat, set cawan n piring dlm koleksi 3 tu penah ada dlm koleksi mak... skrg ni tggl teko tnpa tudung je... mat, tabik springggggg la kt lu.... rajin selongkar kedai apek n berbaloi-baloi plak tu.... keep it up my dear....

jai said...

Sori mat, i mean set cawan n piring dlm koleksi 3 gambar yg last sekali tu.... Maharani Africa.... hee... hee...

Teratakantik said...

salam mat,

hehehe teko bunga kek wa biru akak ada heehe ..ya allah haiii susahnya nak dapat cawannya tuu

~Yatt~ said...

best2 cuci mata..makin byk koleksi cawan cik mat..ye le k.sue..sy pun ada teko aladin kekwa biru tu..cawan takdak..huhu..

HazCottageCHaRm said...

Chantiknyer Cik Mat Cawanz cawanz tu ..menggoda kalbu....kalau kat Sipore susah nak jumpa kat kdai apek.....syume ni dah masyuk antiq shop....

inna said...

kak inna paling suka yang kekwa biru dan pink.....