Mat Gebu Antique Corner

Sunday, May 24, 2009

SET CAWAN "MAHARANI"

Sebab apa mat panggil set ni "Maharani"..kerana dalam banyak benda yang dapat, cawan2 yang ni memang mat sayang...cantik dengan cutting body dan juga bibir cawan sedikit berlekuk dan rim emas nya cukup memikat..dan pencariannya pun sungguh memenatkan...Bayangkan kena bersila kat lantai kedai kayu yang berdebu, habis aku comot. Dah lah tu lantai papan dia pun macam reput jee...kot2 lah patah, habis leer Mat Gebu, berdebappp jatuh bak nangka busuk (al-maklumlah kita kan "gebu)!!!...adehh!!!...

Bunga dia pun cantik kan...bunga biru-keputihan dan lagi sekuntum tu biru-keunguan..manis jee (yelah bunga kat cawan @ piring, takkan guaa nak panggil "macho" pulakk..lu pikir lah sendiriii!!!)..Cawan dia pun sama...pendek kata kalau terpandang terus jatuh cinta!!!...

5 comments:

~Yatt~ said...

cik mat..kalau sy pun for sure jadi peberet gak munge nie..munge amat rare tp begitu cantik sekali..then bodynyer..curvilious lak tu..mmg mengancam!!

ummi said...

Mat, memang cantiklah yang ni...cutting dia mcm anak dara pingitan gitu...rembat kat kedai mana pulak ni...ish ish..mesti dah penuh dapur set2 lama ni ya Mat.. :D

inna said...

kedai kayu mana la yg mat terjah ek..kat Johor ni pontian ,benut aje kan yg ada kedai apek buruk ni..hehehe..akak tak terpegi la mat kalau sampai sana....emmm...

akak kan dah terminat la kat bentuk cawan ni..akak memang nak cari..lawa betul kelu-kelu permukaan cawan tu..ini satu2nya bentuk cawan lama yang unik...

inna said...

bukan kelu-kelu..nanti jadi terkedu pulak.....keluk-keluk yeaaa...hehehe

Mat Gebu said...

yatt..
tu lah pasal..yg ni terus saya simpan dalam almari, joinkan dgn set2 peranakan baba n nyonya...

kak ummi...
yg ni dpt 4 biji, tapi 3 je ada piring...mmg cun..ringan jee..

kak inna...
ahaks, kak inna..kat situ dah habis laah kak, kat belah pontian tu di permas, benut, senggarang, parit raja...semua tak de...