Mat Gebu Antique Corner

Wednesday, May 27, 2009

BEKAS GULA TAK DE TUTUP

Gembira dalam kecewaa..sebab apa..mat dapat beberapa biji bekas gula, tapi semuanya tak de tutup...frust pakcik, rasa macam aku nak meniarap kat lantai kedai tu cari, kot2 lah terselit kat mana2..tapi hampa u!!....Tu gambar atas yang mat dapat sama pattern dengan jug susu "retak menanti belah"..tapi tutup tak de....hmm sapa boleh bantu?..

Yang ni dulu, bonda mat ada satu set lengkap dgn teko aladdin, jug susu dan juga 6 set cawan mulut jahat (jenis lebar)..tapi laa nie semua dah arwah...sedeyyy leeer...apa nak buat dah ajal benda2 tu...Mmm yang ni pun tak de tutup jugakkk...sapa boleh tolongg!!!!

Yang ni bentuk dia macam biasa2 jee. Jumpa di kedai yang sama tapi tak de tutup. Apa nak buat, benda ni bukan senang nak jumpa..ada tutup ke tak de tutup ke, ku tetap merembatnya tanpa banyak bicara.....

Dan yang last ni sama macam rupa paras di atas, kecuali bunga dia lain...Dan sama lah seperti tajuk last n3 for today....."Bekas Gula Takde Tutup".........ok dulu untuk hari ni, insya allah kot2 dpt rembat barang baru, nanti mat masukkan kat blog...bye semua..as'laikummm!!!!

6 comments:

~Yatt~ said...

tak dapat nak menolong ler cik mat..sy pun ade yg x berpenutup..penah jumpa kat taliban jual..tp tau ler ka..mahal yg amat!! xper cik mat..cantik gak kalau tanam kaktus kecik2 dlm tu..buat hiasan..

rossana said...

laa....sian cik mat kite...tk dapek den nolong eii....itu laki bini bergaduh la tu...pecah penutup...tk pun cer mat wat program jejak kasih....sowi..cha alif ba ta......

Teratakantik said...

mat
jangan nangiss ....kawan akak ni ada tutup banyak tapi tak tahu dia jual brapa...bagi ukur lilit muka bekas gula tu bak mari sini..hari ahad ni akak niaga so leh jumpa dia juga

inna said...

bekas gula ni telinganya terlebih-lebih panjang ek...hehehe..

laa nape tak meniarap mcm tak biasa pulak..hehehe...lepas tu kalau meniarap tak dpt jugak nangis guling2 eh....hahaha

azlina said...

mat bks gula yg no 1 tu cntk la teliga dia, unik...binga dia pn cantik

Sarah95 said...

bekas-bekas gula tu kena hukum pancung...hilang kepala semuanya..heheh