Mat Gebu Antique Corner

Wednesday, May 20, 2009

CAWAN "MERAH SAMAR"

Niee dia..n3 khas untuk "Kak Inna" dari blog lip lap lip lap tuuu...tak lain tak bukan blog "Merah Samar"....Mat terpandang set cawan merah samar (merah jambu?)..kat satu kedai nie..dia letak kat kabinet belakang sekali yang penuh dengan habuk dan debu...habih dgn aku2 sekali berdebu masa pi cari2 pasangan si merah samar ni...Cawan dia cukup menarik, ringan dan putih dibahagian dalam...tatau lah teko dia kalau ada, bentuk macam mana...

Lagi satu mat suka tengok tangkai cawan tu..ada seakan2 kedutan kain pada dua2 hujung tangkainya....Set warna polos ni ada kala nampak seksi kan...Hmmm kak inna amacam tak tergoda kee?...

11 comments:

D'Rimba said...

Sayapun ada cawan merah jambu. Nanti saya masukkan dalam blog. Tunggu......

~Yatt~ said...

cik mat..smlm sy ke pasar pudu..dpt gak cawan betul2 kaler cenggini tp bentuk A shape..tp xde piring.. cawan nie betul2 ringan compared to others..kt dlm dia kaler cream..nanti i share2 k the piccas..cik mat ade lebih tak piring nie?

rossana said...

salam kenal mat...cantik cawan pink tu...i mean pink dia mcm sirap bandung....he..he...suka tgk coll. mat yg lain2 tu..

HomeCreative@teratakantik said...

salam mat, habis pinggan lama2 ni kena rembat kat hang ekkk....syabas mat minat hobi sama dgn perempuan heeeee

azlina said...

salam mat..rajin btl duk pi selongkar kedai2 ni x pnat ka..tapi taniah di ats kegigihan anda..kalau dah byk nanti x de tmpat nk letak pos kt akak yea..mmg sweet sgt wrna dia..mat mcm nk p cekup hang pnya je...

ummi said...

Cantik jugak yang ni ya Mat, wpun ringkas..tp pemegang (telinga) cawan tuh boleh masuk kali jari montok pun..ekekee...then ala2 telinga pun ada, hehe..ada mcm telinga kita-kita ke agaknya..telinga "ketegaq"..hehehee

Mat Gebu said...

D'rimba...
Ok...saya nantikan kemunculannya.hehehe.

Yatt...Hari tu beli dalam 11 set, semua ok u, tak de satu pun menjanda..depa dtg siap berlaki-bini lagi...jadi kesimpulannya..tak de piring lebih..tapi kalau jumpa saya bagi bagi tau ek..

Rossana...
Actually saya tak suka pink..tapi yg ni sebab lain, jadi rembat lahhh juga..

HomeCreation...
Hahaha...saya ni jenis telinga kuali tembaga, apa orang komen pun saya dgr jee...tak de hal punya..Tapi mcm biasa lahh, takde pun dalam undang2 dunia, kumpul pinggan2 lama ni terhad kepada wanita sahaja...

azlina...
Insya Allahh ye kak, kot2 lah saya jumpa lagi kan lepas ni...

Kak ummi...
Kak, ini lah yg saya dapat masa dalam perjalanan dari Rompin hari tu..dapat kat pekan "X"..ahaks, nampak sangat leer takut nak bagi tau..hehehe...cepat kak cari kat kuantan tu,,tak de kang aku pergi!!!

inna said...

OOoo...ni la dianya yeaaa...mlm tadi akak off awal...tak sompek nengok..hehe..

Tergoda?..eh macam tak biasa pulak la mat ni kalau akak ternampak warna ni...hehehe..

Tkasih la mat buat entri khas untuk akak...rasa terharu mcm dapat anugerah AIM je...ekeke..buat entri je ke..cawan tu tak buat award kat akak...hahaha..


Jauhnya mat cari cawan ni sampai ke luar negeri ...pekan X tu entah pekan apa agaknya ek...hehe

MrsNor said...

simple tp cantik.. kolek mat jgn tak kolek.

annie said...

akak salute la kat mat...mmg blh kata all out mencari brg lama...

akak ada sepasang je cawan pink ...cawan dia nipis sgt2...terpikir gak-mcm mn org guna cawan ni,akak tak berani la nak guna-pakai kalau dah nipis gitu...

Mat Gebu said...

kak inna...
Ahak...sebab bila nampak kaler ni teringat blog merah samar....pekan X tu ada lahhh...kat situuu...hehehe.

kak nor...
Insya allahh...kalau kewangan mengizinkan..hehehe.

annie...
Saya pun bukan lah selalu mencari..tapi kalau dah mencari mau sampai ke petang...Cawan tu nipis lagi ringan..kalau jentik, dia berdenting...