Mat Gebu Antique Corner

Tuesday, May 26, 2009

CAWAN TANPA PIRING....



Ok..n3 ni mat letakkan gambar2 cawan yang mat dapat..tapi tak de piring...hmm puas dah cari tapi masih belum ku temui, tak pe, simpan dulu..kalau depa ni ada jodoh, insya allahh..betul takk?..Ok gambar kat atas tu mat dapat 2 biji cawan kat kedai 2nd hand..Ah So tu jual RM 1 sebiji u....Berbaloikan..pulak2 kalau kita perhatikan bahagian punggungnya tu...Bukan sebarang cawan..tapi "cik norita" u!!!..Tak kesahlah tak de piring pun....nanti mat nak pi cari kat kedai tu kot2 lah piring dia terselit kat mana2...



3 biji cawan yang mat dapat tempoh hari. Cawan berbunya lalang, tapi bentuk lain sikit, seakan2 bengkak disengat tebuan gitu u..hehehe, lepas tu ada cawan seakan2 wild rose rasanya blogger lain ada set ni, cawan tu dia ada garisan2 timbul, dan yang last tu, cawan mulut lebar corak rose hitam....



Cawan bunga lalang lagi, tapi bentuk "A" shape..Pastu cawan mulut lebar corak dedaun anggur (agaknya laaa)..dan yang last tu cawan bentuk biasa tapi bunga rose dia very the beatiful bangett dehhh!!!



Cawan besar merangkap mug (memang tak de piring), bebunga halus kemerahan dan ber rim emas, lepas tu cawan bunga dahlia kebiruan, mat ada satu biji lagi tapi pesen lain..dan yang last cawan mulut kembang rendah sedikit, corak bunga kuning (tatau bunga apa...macam bunga taik ayam jeee!!!)...

8 comments:

Teratakantik said...

Mat,

banyak dan semuanya cantik-cantik belaka...
Jgn menyesal kalau tak ada piring ambik tetap ambik ..satu hari nanti kita akan jumpa lapik/piring janji rajin2 mencari pasti akan jumpa hehe tulah yg ku buat ....

HazCottageCHaRm said...

Oo...cik Mat..kalau kiter yg dapat cawan takder piring pun ok...kite hias kan ngan scented munger rosey posey...sure chantik....jeng jeng nanti kiter nak kidnaplah he he....syumer chantik2...

~Yatt~ said...

xper cik mat..teruskan usaha..insyaAllah dapat nyer..xleh nak komen satu2..asal yg lama..buruk..suma menawan kalbu.. :)

azlina said...

salam mat semua cantik2 menawan kalbu..hangnk tau mat dah 2,3 kali n3 mat akk terlps tau..x tau knapa x blh buka blog mat dari semlm kuar background je..gambau x de...ni baru dpt...

Mat Gebu said...

teratakantik...
Tulah...saya beli juga walaupun tak de piring..tak kesah, nyonya tu naik heran...

hazzcottage...
Ooo..yelah org berseni, memang pandai pelbagaikan benda2 mcm ni, kalau saya simpan jee lahh...kalau baking tu boleh lahh, nak ber"munga2"..tak reti...

yatt..
Terima kasih lah atas kata2 semangat tuu...kot2 lah satu hari dpt jumpa piring dia kann...Betul tu, saya pun asal nampak yang berhabuk..mulalah tertanya2, bunga apa lah yg ada kat brg tu..saja nak pi tengok...

azlina...
Laa ye ke..aiseyy pesal pulak agaknya kan...cuba akak, refresh..kot2 lah boleh...pstt almari kat rumah akak tu mmg cun leer..klasik sungguh..

ummi said...

Mat, cawan yang bunga biru paling bwh ni sama set dengan piring kuih kat rumah akak nih...ko bg cawan ni kat akak laahh...ekekek..ko g treasure hunt kat pelusuk mana nih? Lawa2 belaka...jeleeeessss..huhu

maklang azie said...

mat ooo mat..lately ni mklang dah terpengaruh ngan pinggan mangkuk....sedap mata memandang, berseri2 umah... lebih2 lagi yg ada bunga2 ni....kalo cwn takde laki tu kan mat, maklang gantung je wat hiasan..ehehhehe...tunggu laki dia datang cari dulu baru bleh diijabkabulkan semula....keh keh keh...laki dia g merantau gamaknya.....tak pulang2....sah2 lebih 3 bulan, surat pun sampai...hehehe

inna said...

byknyaa cawan cantik2..kalau mcm ni kan ..boleh buat kopi,teh,milo,guna cawan lain2...hehehe...yg roses kemerahan tu akak ada 4 set...