Mat Gebu Antique Corner

Wednesday, May 20, 2009

TEKO ENAM KETURUNAN

Sebab apa mat kata teko enam keturunan..sebab ada 6 biji saiz yang berbeza....Mula2 mat nampak set teko bunga kangkung dari pelbagai saiz di blog Yatt...sungguh lah menarik lagi mempersona bila tengok dia display kan keturunan si teko ni atas para2 perhiasan..Dalam banyak2 di atas tu, ada mat dapat sebiji teko lama yang ada cop mohor "made in China" tapi malangnya muncung dia ada sedikit kecacatan....lepas aku ugut apek tua tu, terus dapat harga murah u (mula2 nak mintak free aje...dia tak bagi!!!)....

Tatau lah nak kata, tapi bunga kangkung dia bukan saja terang, tapi licin dan nampak "hidup". Bentuk teko dia pun sedikit montok...hehehe... Rim keemasan masih terang dan baru...Memang leer baru, dah sebab dia cacat sapa lah yang nak membelinya!!!...

Ha..tu dia cop mohor raja2 dari china..hahaha, ishh bila lah nak dapat cari teko kangkung yang gaya potongan Aladdin tuuu.....

6 comments:

~Yatt~ said...

kt pasar pudu still ada yg ori cik mat..meh ler merempit sini lak..hehe..

SiS-lin said...

made in china..mat..dh ko samak x?kot2 kang ada flu b*b* lak..hahahahaha

ain said...

byknya teko cik mat. jenuh tak nak mencari 6 size ni??

Mat Gebu said...

Yatt...
Ooo..kat pasar pudu ek...insya allahh..tunggu tabung kewangan aku diluluskan dulu....

sis-linn...
hahaha...aku tak samak lagi...biar lah, tapi hari tu dah dikuarantin kat dalam kotak...hehe.

ain...
Tak juga, mana pegi kalau nampak i rembat je lahh..cuma yg saiz kecik tu ada kedai tak de jual..

nassir said...

bunga kankung,bunga yang paling common,senang nak cari

tapi boleh jual yang paling mahal..pelik kan

Mat Gebu said...

nassir...
Saya setuju...tapikan permintaan tetap ada...Family saya termasuk arwah nenek, tak gemar bunga kangkung, jadi tak delah barang peninggalan dari mereka, kena kumpul sendiri lah nampaknya...