Mat Gebu Antique Corner

Friday, May 15, 2009

WILD ROSE COLLECTION 2

Hari tu masa pi satu tempat ni..ternampak leer pinggan mungkum 8 inci, bunga "wild rose"...Apa lagi terus leer rompak...puas selongkar cuma tinggal 4 ketul jeee (dalam gambar mat letak 3 biji saja)..tak jadi masalahh...terus rembatt!!!!...

Samakan dengan corak bunga kat pinggan hidang dalam n3 lepas tu (kat sini...), tapi mat rasa lah, pinggan hidang tu bunga dia lagi pekat, pinggan ni bunga dia terang tapi tak pekat sangat...tak kesah leer, janji sama bunga..betul takk?...

5 comments:

MrsNor said...

mat, akak baru nak entry bunga ni kat blog akak,cepat mat lagi. Bunga ni memang cantik kan? Mat brp almari ada nak simpan brg2 antik ni? Kalau tak muat almari passing2 ler kat akak buat amal jariah hahahahaha

Mat Gebu said...

kak nor...
Kita ni kan sebenarnya..almari mcm dah tak de ruang..pinggan lama + pinggan baru..penuh dahh...tapi mata ni pantang nampak...bahaya lahh...

ummi said...

Mat, apasaiii laaaa cantiiiiikkkk sangat niiiiii.....jeles, jeles...dah xleh tahan tgk koleksi ko nih tau...hari2 ada yg baru... :D

inna said...

set ni akak ada tea set nya..lum sempat ambil gambar

Mat Gebu said...

kak ummi...
hahah tunggu lah lepas aku pi rompak kedai apek yang lagi tuaaa...sure dpt lagi..insya allahh..

Kak inna...
Kak, tak pe selow2 ek, jgn gopoh2..brg lama ni kalau terrrr...., nyesal kang...hehehe