Mat Gebu Antique Corner

Wednesday, May 13, 2009

WILD ROSE COLLECTION

Jeng..jeng..jeng....kali nie cuma dapat 1 pinggan hidang (kak inna dah tengok dulu..kan kak)...dan juga 6 biji mangkuk comeyy..bunga dia sama kot..rasa2nya lahh...Tak kesah leer, janji seakan2..
Pinggan hidang tu lah pinggan lama yang pertama kali mat beli. aku siap menyelongkar satu kedai apek cina ni, nak suruh apek tu ambik, kesian pulak, maklumlah umur dia je dekat2 80...dah uzur, tapi business..manyak pandaii maaa!!!!...Mangkuk comey tu mat dapat kat tempat lain....

Boleh lah kan rose ni dikategorikan sebagai "wild rose"..ke nak letak nama "moss rose" ek?...suka hati leer apa2 nama pun...Lain kali kalau dapat set2 yang bunga sama, mat boh kat blog ni yeaa....Suka tengok rim dia yang ada gold tu....silau pakcik!!!!

Ini lah mangkuk comeyy tu, bunga dia sama kan..kan...kan... Tapi cuma ada 2 kuntum je (kurang baja gamaknyaa, tu tak lebat berbunga!!!)....Tapi rim yang gold tu cukup kemas, kilat dan rapi, sikit pun tak sememeh....

6 comments:

SiS-lin said...

ha mat yg ni le aku kate sama dgn mak akunye tu...nnti le,aku gi uma mak aku tgkp MMS je kt ko ek...jgn jelesss lak ko nnti...hahaha

Mat Gebu said...

sis-linn...
Weeyyy ada ek, ish ni yg mcm nak merompak jee rumah mak koo....Mak ko tidur pukul berapa linn?..ahaks, jahatnyaa aku!!!...ok ok, jgn lupa MMS nanti ek...

~Yatt~ said...

mat..corak yg nie sy ada gak tp teko..hehe..betul2 sama munge ngan pinggan hidang bujur tu..ada 5 roses..mmg cantik mungenyer..

inna said...

hehehe..ye la mat..kesian apek tu ek..dia tak tanya ke..mau bikin apa sama ini pinggan ....

yg wild rose ni kak inna ada tea set lengkap dia mat..nanti ada masa kak inna snap..cantik pinggan hidang mat tu...nama baru ..silau nenek tgk...hahaha..

inna said...

nampak baru...nama baru pulak..aish akak ni asyik melatah je ek...kena penangan koleksi mat ni.. hahaha

Mat Gebu said...

Yatt...
Ishh ni yg jeles nihhh....Tapi kan walaupun dengar org lain ada set lain, mat tetap rasa gembira. at least boleh leer cuci2 mata benda yg kita tak de.

kak inna...
Hahaha, sabar kak, tarik nafas dalam2 sebelum menaip yeaa...Ohh ada tea set dia juga ke..adehh, cemburu guaa!!!