Mat Gebu Antique Corner

Sunday, May 24, 2009

KOLEKSI CAWAN

As'laikum semua..beberapa hari lepas dapat juga lah merembat beberapa set cawan yang boleh dikatakan cantik jugak la potongan body dan bunga2annyaa..Mungkin orang lain dah ada complete set, tapi mat yg baru je nak kumpul2 ni, dapat sikit pun rasa seronoknyaa..tak pe slow2..lama nanti dapat lah kot complet set..

Bunga rose tu cun kan, kaler merah samar dan kelabu (ye ke ke kelabu?)...Tapi kan cutting cawan dia cun...sedikit kecil dibahagian bawah, mulut macam kembang sedikit dan ada kaki..Tapi tak boleh jalan laaa...

Untuk cawan yang bunga rose merah putih ni pun sama macam cawan diatas..Tapi gambar yang ada diserikan dgn bunga2 halus didalam jambangannya...

Yang ni pulak gambar dia tak delah nampak "hidup" sangat..tapi tetap cantik..Cawan dia pun lawa...sedikit tinggi, dengan potongan body ala2 "Marilyn Monroe"....

4 comments:

~Yatt~ said...

set nie yg depan tu jer sy ada..yg pengapit kat belakang tu belum ada..pun rare gak yg tu..hehe..bravo!! dun worry rembat dulu..nanti2 jumpe ler adik bradik dia yg lain..

inna said...

wah semua rose di piring dan cawan sangat menawan kolbu.....hehe..

mat cawan yg tengah tu yg corak rose merah samar dgn kelabu (pink bininya kot lakinya yang kelabu) hahaha...kak inna ada 2 biji pinggan 9 inci rasanya..

Mat Gebu said...

yatt...
yg pengapit dua kat belakang tu, yg dok belah kiri, mat ada 6 biji..tapi piring dia tak cukup, cuma ada pattern sama, tapi cop kat punggung dia lain...

kak inna..
tak pe. nanti akak dpt lah cari set cawan dia pulakk..

esKay said...

tak jual ke set tu mat, bekenan sungguh dgn potongan dia