Mat Gebu Antique Corner

Wednesday, May 13, 2009

TEKO KOPI GRAPE VINE & PIRING

Pada suatu hari tu kan masa pi beli barang, singgah leer kat satu kedai apek cina (apek muda sikit)...Dok perati kat gerobok (almari) lama yang tinggi mencecah siling kedai dia..Sekali terpandang satu benda yang macam mat pernah nampak (nampak kat blog Yatt....). Terus mat suruh apek tu ambik...Sayangnya cuma ada teko jee, set2 lain dah habis...Tak pe lah beli jugak

Corak pokok anggur melingkari bahagian atas badan teko kopi tu lah yang membuatkan ianya berseri ...Lepas tu semalam, mat pegi satu kedai ni, terjumpa pulak piring kuih...apa lagi rembat juga....Lepas ni nak merompak kedai apek lain pulak...harap2 jumpa lah yang berkenan...

8 comments:

SiS-lin said...

mat rase aku paten yg ni msh jual dlm catalog kan?sama ke mat? aku cam perasan dlm arcopal ke arcoroc...

Mat Gebu said...

sis-linn..
Tak perasan pulak..eh femes jugak kan pattern ni..sebab dicetak kat produk acopal..kalau betul...

~Yatt~ said...

isk2 cik mat nie..jumpe gak akhirnya pattern nie yek..sy pun ade gak beli 1 teko btk cam mat nyer dr mama voque..nanti2 sy tempek..so dh bertambah koleksiku ini..hehe..
hari nie dlm sejarah..nak tau naper?asyik dok mengadap pc jer..dok tgk koleksi2 yg keluar satu persatu..k.nor..k.inna..k.hanim..nie marathon namenyer..

MrsNor said...

hari ni memang marathon oooo kejar adik mat kita tepek koleksi antik dia.

Akak nak simpan utk entry esok lah pulak ...hehehe kamg tepek semua esok-esok dah tak ada benda akak nak entry blog nanti

Mat Gebu said...

yatt..
Tulah saya pun sama...mata ni mcm dah belang2..kejap pi blog masak2..sat lagi lompat blog pinggan...sat lagi blog bloggger2 lain....tak pe...ambik semangat...

Mat Gebu said...

kak nor..
ok lah atas nasihat kak nor, saya stop lah dulu masukkan n3...mata pun dah blurr nihh...hehehe

inna said...

corak yg ni kak inna mcm kurang minat tapi kan kenapa tgk kat blog mat nampak kat blog mat nampak berseri pulak ni....ayoyo semain tambah2 le penyakit aku...hahaha..

lawa la mat...mungkin sebab kat kedai apek tu walaupun lama masih kira baru sebab belum digunapakai ek...

Mat Gebu said...

kak inna...
Kat kedai tu ada teko jee. set2 lain tak de, cawan tu kat kedai lain..saya pun kalau tak tgk kat blog Yatt, mesti tatau ini oriental ceramic punya produk..