Mat Gebu Antique Corner

Sunday, May 24, 2009

SET BUNGA LALANG..

Last n3 for today...Teko tu mat beli kat satu kedai apek (macam biasa lahh kedai apek tua dan set2 teko dan pinggan mangkuk lama, mana boleh dipisahkan)...Seronoknya dapat beli teko tu, tak kesah lah tak de teko alladin lagi, janji ada teko yang corak dia sama macam cawan molot lebar yang mat dapat tempoh hari..Tapi sayangnya cawan tu tak de piring....Sabar jee aku!!!...

Teko dia agak besar juga...Tapi mat rasa teko ni tak sesuai dengan cawan tu..tak selari, teko ni kena dengan cawan yang ada 2 set kat rumah yatt (yatt guna buat basahan tuu...), cawan nie sesuai dengan teko alladdin kot..

Cawan dapat 6 tapi semuanya tak bersuami..kesian leer, tak pe lain kali kot2 lah nasib baik jumpa piring dia pulak..nasib ni siapa lah tau..betul tak?

6 comments:

~Yatt~ said...

nie ler akibatnya dok seharian kat umah..im the 1st one ler to give comment on ur n3..hehehe..
mmmmmm...tak seswai yek? meh sini teko tu berhijrah ke sini..mesti seswainyer ler..ktorg dpt sorang satu teko..minum teh sampai kembung..hahahaha...

inna said...

ala yatt..kak inna pun sama ..ibarat kata mat.. rumah itu dunia aku...betul la tu...hehehe..asyik kita2 aje nak mengomen ek...

mat....akak suka tgk corak bunga lalang ni...akak terus terbayangkan lalang-lalang yang ditiup angin..berombak-ombak

ain said...

pertama kali nmpak corak bunga lalang ni.so simple n yet stunning!

blogresipi said...

cantiknya set ni. mat beli kat mana? mahal tak?

PINATBATE said...

terkenang-kenang..set cawan bunga lalang ni dulu pernah ada di rumah arwah atuk...sekarang dah tak ada kesan..atuk pun dah lama tak ada..

Mat Gebu said...

yatt...
Kau pun sama..asal on9 je, mesti melintas rumah kekawan..tu belum lagi kekawan masak2...Tapikan teko dia saiz memang besar sikit ke...

kak inna...
ahak, akak nikan jiwa sentimental u..sesuai lah dgn english deco kat rumah akak tu..

ain...
saya pertama kali nampak piring dia, lepas tu nampak set2 lain kat rumah blogger pinggan2 lama..

blogresipi...
saya cari merata, nasib juga, ada tu harga biasa2 je, ada jugak yg very the cekik darah!!

pinatbabe..
Biasa lah dulu benda2 mcm ni senang nak dapat. pecah je boleh beli baru..dah lah tu, murah pulak harga diaa...