Mat Gebu Antique Corner

Wednesday, May 13, 2009

BLACK ROSE COLLECTION

Rose warna hitam pada pinggan putih memang nampak klasik. Tapi kalau rose hidup warna hitam nampak sangat macam "malang"....Yang ni mat dapat dari merata tempat, rose hitam yang ada gambar jambatan di tepinya...Tapi teko dan cawan semua tak de lagi (dalam gambar tu tah apa nasib boleh dapat satu set...cun kan cutting dia, seksi!!!), kena cari jugak ni..Tatau kedai apek mana lah nak pi merompak nihh...siap2 jelah yeaa apek2 semua!!!

Yang ni piring/pinggan leper saiz 9 inci kalau tak silap...tapi pinggan dia memang putih gading (putih mulus) dengan rim bewarna perak....

Yang ni ala2 magkuk kuah kot...kecik sedikit tetapi mungkum (dalam). Comey sungguh lahh...

Dannn...yang ni jelah satu set (cawan + piring) rose hitam yang mat dapat...comeyy sungguh, ringan dan cutting dia soo dam sexyy!!!...suka sangat...

7 comments:

~Yatt~ said...

cwn tu mmg comey mat..body nyer mmg sooo gorgeous!!!! rim dia pun berlekuk2..hishhh..cantiknya!!!!!

SiS-lin said...

aduhh mat,aku yg tgk je dh mengiler tau mat....tp yg ni mmg cntik ler..aku suke le...

Mat Gebu said...

yatt...
Nak kena cari jugak lah nampak gayanya..cuma kalau yg 2nd tu mungkin tak semulus yg baru macam dlm gambar tu kan...

sis - linn..
Linn tu lah yg aku MMS kat koo ari tu..cun kan...ada 1 set tuu je..aku tanya apek tu 4-5 kali, kot2 lah takut ada cuma dia simpan dlm stor ke...

inna said...

aisey mat.....akak kan dah terminat pulak la rose hitam ni..cantiknyaa bentuk cawan dia...

Mat Gebu said...

kak inna...
Tulah black is beauty kann....Tapi kalau rentong dah kira lain..Cawan dia memang cantik, cutting body dia sexy sangat!!!

mrsdjones said...

en mat ada petua ke camana nak jaga pinggan mangkuk lama ni sampai berkilat gitu? ;) Teringat saya time kecik2 dulu makan pakai pinggan ni la kat rumah atuk dgn arwah nenek saya.

awek ganu said...

pinggan tu berat ah abe mat kn.....ade byk gok kat surau kg ambe ni... dulu klu ade kenduri kwin.. org kg guna surau punya.. skrg dah tersimpan kat surau je... :)