Mat Gebu Antique Corner

Wednesday, May 20, 2009

SET BUNGA KANGKUNG

Lepas n3 set cawan merah samar tu, sekali tengok dalam folder lain, ada terselit lagi set bunga kangkung, tapi bukan lah tea set macam blogger2 lain ada...Mat cuma ada yang macam dalam gambar tu saja...Tak kesah, lah kan, pelan2 kumpul, tu pun dah merata tempat aku simpan...ada tu terpaksa berkongsi ruang dengan tin2 kek dan acuan kuih...

Bunga kangkung ni boleh jadi femeskan. Tapi tak boleh dinafikan lah, memang cantik dan anggun...Lain kali kalau ada set lain, mat letak lagi yeaa....

11 comments:

inna said...

akak pun nak buat entri pasal bunga kangkung...heheh

tapi sessi fotografi belum mula lagi la...baru susun atas meja..
iyeaa mat bunga kangkung ni dipandang tak jemu...mcm sayur kangkung..kan femes dalam masyarakat kita...

kak zaa said...

cantik kan bunga kangkung niii...
ermmmmmm........
koleksiku belom cukop......

MrsNor said...

kat kedai terpakai kat sini berlambak2 bunga kangkong gi semalam. Aduh rambang mata nak memilih.semua cukup set. mangkuk seba saiz serba jenis ada. Gitu jgn dgn cawan perlbagai saiz ada. tp akak dah tawar ati dgn bunga kangkung, dah tak minat nak beli bunga kangkung nak beli yg lain lak hehehe

ain said...

gold yg kat tepi pinggan tu menjdkan set ini nmpak luxurious!

umi_e said...

mat... nasib baik aku tak dijangkiti penyakit kumpul barang2 ni...

* minat tapi takde tempat so tak menjadi ler hehehehehehe

CT Delima said...

Cantik dipandang mata set bunga kangkung ni kan mat... Pas ni set piring kat ct tu kena simpan elok2 lah mat...takut pecah dipakai anak2 hehehe

Jun said...

mat..boleh stress tau datang umah ko yg ni..so, x leh selalu la..wakakka...silap2 kan ade yg meroyan tp x peknen pon, ahakks! larixxxxx

Mat Gebu said...

kak inna...
Memang betul tu kak. sayur kangkung tu sayur murah, sedap dan serbaguna...Tapi banyak angin kan sayur kangkung nih..

kak zaa...
memang menarik. Koleksi saya pun setakat ada kat dlm gambar tu je...tak cukup lagi..

kak nor...
Hehehe, kak nor dah ada byk...elok lah kolek yg pattern lain pulak...

ain...
Gold tu yg buat dia nampak mahal kan....

kak umi-e...
Tak pe kak, nanti buat rumah baru, boleh start kumpul..

kak ct...
Elok simpan je kat dalam lemari...yelah kang kot terrrr pecah...adehhh nyesall!!

kak jun...
Hahaha, sabar je lah aku..kak jun!, saya pun jeles teringat dulang tembaga 100 tahun tuuu!!..

Mama Ghock said...

teringat ler waktu kecik2 dulu... adik beradik ramai, part aku lepas makan kena cuci pinggan, sbb kakak2 semua dah masak... yg jantan standard makan jer... lepas cuci dari bilik air nak angkat ke para nak susun... tak sempat sampai berkecai 21 biji set pinggan bunga kangkong... sakit telinga kena leter, bukan aku yg kena, kakak2 aku ler, sbb aku kecik dibiarkan angkat pinggan mangkuk tu sapa suruh...

Mat Gebu said...

mama ghock...
Makk aiii!!!...21 biji set bunga kangkung...aduhhh...pitam kejap!!!

CANGKIRBIRU@MUZ said...

Cik Mat.. bunga kangkung ni masih lagi digunakan sebagai basahan di rumah mak kat kg...erm.. org kg berlumba2 beli set pinggan mangkuk baru yang org pekan dok kumpul yang lama...