Mat Gebu Antique Corner

Thursday, May 14, 2009

TEKO DAN 1 SET CAWAN

Selamat petang semua..Ok ni last n3 yeaa...sebab yang lain tu belum ada masa nak pi tangkap gambar...Tunggu kalau ada masa terluang nanti...Teko tu mat berkenan sangat, selain agak besar, bunga dia cukup lah menawan kalbu...macam anak dara!!!.Cawan bunga sakura tu, 1st time mat tengok kat blog "ajmah"..teruja sungguh, nak rembat, tengok2 orang lain dah beli dulu..melepass....

Cun kan bunga rose tu...Cukup halus dan elok saja, rim emas dia pun sungguh kemas..Kalau ada lagi set2 yang lain, dengan relanya mat rembat....Ada tak sesiapa yang ada set cawan atau pinggan/piring/mangkuk bunga macam tu?.....

Yang ni pun mat cukup kenan sangat...Bunga sakura dia memang menawan....Jeles mat tengok kat blog teman2 blogger yang ada koleksi set sakura ni. Cawan tu sedikit runcing di bahagian bawah dan tangkainya sedikit bersegi. Piring tu walaupun sama bunga, tapi mat rasa bukan piring untuk cawan tu, mungkin itu piring untuk cawan yang permukaan nya luas dan rendah.....Apa2 pun nak usaha juga cari yang ni...kalau panjang umur, insya Allah!!

11 comments:

inna said...

entri yang mat buat semua best..akak suka...lawa teko tumat...memang akak tak pernah nampak sebelum ni.....bestnya dapat brg baru dari corak lama.....berkilau-kilau....hehe

ain said...

cantik la cik mat. jrg nmpak teko yg mcm ni lagi tau!

~Yatt~ said...

mmg lain drp yg lain teko tu cik mat..mmg pandai mat carik..hehe..

MrsNor said...

mat..cumilnyaaa teko tuu huhuu. Kala uada lebih passing kat akak ler satu. Mat kan baik,cun lagi kannn

ummi said...

Mat, mmg manis sekali bunga sakura ni..cunn..gold line tepinya tu pun buat set cawan n teko ni class jek! Ngalahkan "bone china" lak..hehe, Mat beli dengan blogger ke nih? Banyak jeles la Mat.. :D

maswanie said...

takde lebih ke teko tu mat? lawa le plok..

SiS-lin said...

alamak..bunga sakura ni cntikk mat...aku pun suke,elegant tp klasik...

Mat Gebu said...

kak inna...
Kak, saya pun 1st time ever and ever baru nampak pattern nihh...agaknya kalau complete tea set dia mcm mana leer gamaknya kann...

ain...
Tulah...tanpa berlengah aku suruh apek tua tu panjat ambik...kejam kan aku nihh!!

Yatt..
yelahh memang lain dari yg lain..tapi teko aladin saya seketul pun tak de..sedeyy nihh!!

kak nor...
Insya allah yeaa kak, kalau ada lagi..apa2 nanti saya bagi tau yeaa..

kak ummi...
Kak, set cawan bunga sakura tu mat dpt sebiji jee kat kedai apek cina tua....tu lah sebiji, kita paksa dia cari..tapi dah tak de...semput apek tu aku kerjakan..tapi dia apa ada hal, janji RM masuk..

Maswanie...
Setakat ni mat ada tu leer sebiji...kot2 lah terjumpa kat mana, nanti mat bagi tau yeaa..

sis-linn...
Linn, aku kat kira jatuh cinta pandang pertama koo kat si sakura tu...itu lom tgk betul, masa tu pi jalan kat blog ajmah...bila dah tgk yg real2 punya..lagi lah mabuk...

Ajmahs said...

salam mat..woh mat dapat teko. Aj dapat pinggan makan & piring kuih. huhu...sayang x mo jual...

Mat Gebu said...

Ajmahs...
Alaa besnyaa ada pinggan makan dgn piring....cawan dia kalau ada mesti cun juga....

I Love Flowers said...

cunnya teko ni... aduhhhh sakit jantung melur nengok teko... memang tak boleh tengok teko ni fobia..