Mat Gebu Antique Corner

Tuesday, May 26, 2009

PIRING ROSE JEPUN

Ok..last n3 for today...Cun kan piring2 ni, kak inna mesti suka kalau bunga2 rose merah samar macam ni...Yang ni mat dapat di kedai 2nd hand bersama 2 biji cawan "noritake" tu.. Rasa2nya kan ini piring untuk cawan tau, tapi cawan dia tak de..tak pe, piring dia lawa, aku rembat jugakk..

Ianya ringan halus dan berbiku..walaupun warna keemasannya pudar, tapi bunga dia begitu menyerlah...Sekuntum je dok lekat tepi satu bahagian piring tu...nampak kemas dan tak semak.

Ini cop mohor kat belakang dia...buatan Jepun.....ada ke sesiapa yang ada set lain bunga sama macam ni..boleh lah kongsi kat blog yeaa..

Yang 3 biji ni. cuma 1 je yang elok, 2 lagi tu seakan2 retak sikit tengah dia (nyonya tu bagi free jee!!...sukanyaa!!!)...Tak tulis pulak buatan mana, tapi ciri2 dia sama macam piring kat atas tu. Cuma tang bunga, sedikit meriah dengan sekuntum bunga yang belum mekar dan satu lagi tengah mekar disamping kuntum2 yang lain..cun jugak kan....sesuai untuk rumah yang ala2 country atau english.....

Haa tu bunga dia....lawa kannn, insya allah esok ada n3 lain...kalau ada masa terluang lahhh.... As'laikum untuk semua pengunjung, pembaca, atau yang tidak sengaja tersinggah ke blog mat ni yeaa.....bye..bye!!!!

5 comments:

umi_e said...

Matooiiiiiiiiii... Jangan perabih semuanya - simpan2 lah sikit :P

* boleh kasi akak kau tersampuk dengan pinggan mangkok tu ooooooooooooooooooo

rossana said...

mat...cantiknya..nmpak fresh bunga dia...ini kalau gantung kt dinding pun cun....baik nyonya tu kasi free....

MrsNor said...

mat~ hidup bunga dia.. comel sgt

nerry nerry strawbery said...

dapat bayangkan minum teh petang dgn cawan ros + piring ros putih bersih bunga sudut tersusun x semak.. teh x cukup gula pun sodap..

inna said...

memang sukaaaa sangat mat..
pinknya tu nampak very the english ..

pulak tu keliling piring tu berkeluk2..mcm scallop..kena sgt bentuk piring dgn corak bunga dan warnannya...mat boleh buat hiasan atas meja konsol ni....cantik..