Mat Gebu Antique Corner

Tuesday, June 16, 2009

ROSE KEMBAR

Ok...Last n3 for today, mat letak beberapa barang yang corak bunga dia sama. Benda2 ni dapat dari pelbagai sumber dan tempat, ada tu dapat dari kedai apek tua, kedai nyonya dan ada tu tempat kedai 2nd hand (tapi saya dah samak dulu!!!)... Tapikan paling mat suka tu piring comey isi sos, soo cute, tah apa nasib dapat sebiji jeee...jadi lah dari tak de langsung...



Bunga dia lawa..nampal hidup, mungkin blogger2 lain ada set2 yang lain, tapi mat ada yang ni saja lah, insya allah kalau ada rezeki nanti jumpa lah set yang lain pulak. Selain piring sos comey tu, mat ada 2 biji chinese tea cup (yang dalam gambar tu bukan sumbing yea..cuma rim emas dia pudar sikit)...Lepas tu ada piring mungkum 1 biji dan pinggan makan leper satu..hmm rasanya ada lagi tau, tapi susah nak cari..dah bersusun dalam almari. Ok..setakat ni jelah untuk hari ini, jika ada umur panjang kita jumpa dengan n3 lain pulak yeaa...pstt esok ceq nak letak n3 "Pelita"...... As'laikum semuaa..byee...byee!!!!

6 comments:

Ryana said...

Salam abg Mat. Rupanya piring sos ni ada mak bapa dia. saya ada piring sos tu je 4 biji.

~Yatt~ said...

cantik rose kembar nie cik mat..takde lagi sy koleksi nie..huhu..

PINATBATE said...

cantik..macam anak dara manis jerr bunga ros tu..

azah said...

comel bunganya...sweet sangat2

Sarah95 said...

akak pun tak pernah jumpa bunga ross mcm ni...memang cantiklahhh..

azlina said...

salam mat..cantik bunga2nya lain dr yg lain.. x prnah jumpa lg..mat x sbr nk tguu n3 pelita ni..kalau ada byk mat tlg2 le belikan dan pos2kan kt sini..x blh dgr bab2 pelita ni berhantu..dgr je mesti tersampuk punya...