Mat Gebu Antique Corner

Thursday, June 11, 2009

KOLEKSI CAWAN 4 (SET LENGKAP)

Salam untuk semua..Hari ni mat letak n3 pasal set2 cawan lengkap ( cawan + piring = 6 pasang). Yang kat atas tu mat dapat 2 hari lepas kot..Cawan dia ringan dengan lingkaran kuntuman bunga2 halus dan rim bewarna silver...comey kann...

Set cawan Orental Ceramic ni mat dapat dari pelbagai tempat, kumpul2 dapatlah 6 pasang, cuma piring dia tu bukan semua OC, ada tu jenama "Ocera"..tak kesah lah, janji ngam dengan bunga dia...Laa ni tengah nak buru teko dia pulak....Ishh hobi macam nikan memang men"cair"kan sumber kewangan laaa!!!..

Asalnya milik "kak sue" (teratakantik), tapi sudah berpindah milik pada hamba...Terbekanan sangatlah dengan gaya cawan mulut "celupar" tu (jenis mulut lebar)...Selain seksi, ianya begitu memikat dan mempersonakan. Tambah2 pulak ada 2 kuntum bunga rose tu...Zaman sekarang ni kan pesal set2 pinggan mangkuk nampak hambar (kecuali jenama2 tersohor)....

Dan yang ini mat suka lah...Pada hakikatnya mat bukan lah penggemar rose tegar (sorry!! kak inna)..tapi tetap menghargai ciptaan Allah swt...Liuk lintuk rose pada piring dan cawan tu sungguh menarik, ibarat seorang puteri inggeris sedang berehat di taman penuh dengan keindahan....betul takkk?...hehehe...Pstt!!..ini hadiah istimewa dari kak sue....sebab aku kan solo, tu pasal dia bagi 1 set jee..hehehe, thanks a lot kak sue!!!......



Ok..kalau tak caya, tengok close-up bunga tu, cunkan...ishh macam anak dara sapa lahh agaknya kan..hehehehe...Laaa sekali tengok cop mohor dia, rupanya rose tu, "amoi" laaaa..sebab apa tau, dia datang dari tanah besar negeri cina..hehehe...Ok dulu untuk hari nie...see u tomorrow..bye...byee!!!!!

5 comments:

Ummi said...

Maattttt..x abis lagi memburu yaa..? Memang berbaloiiii...cantik2nya set cawan yang Mat dapat nih! Akak belum ada masa lagi nak join the club la Mat..hehee..memang cantik yang bunga rose tu...berkenan sungguh!!!

sonata anak kancil said...

cantik! mana letak ni dah banyak2 koleksi ni...kalau kat rumah sayaa...alahai dah sarat!

Ryana said...

Cantiknya cawan2 abg Mat ni.Bertuanya badan, senang je nak dapat,sampai 4 biji pulak tu sekali dapat. Saya dah 3 hari berturut2 memburu pun yg dpt cuma sebiji cawan tanpa piring(dah sumpik pula tu)

Ainie said...

adusss mat jelousnya ainie mat dapat bunga yg kak su bagi tu... bagi tarpaku aku di buatnya

inna said...

ala mat..tak kuasa akak nak marah2 pasal bunga ros ni...kalau tak minat pun bukan salah ye tak...hehehe...

pandai mat cari bunga rose mcm ni...jambangan tu dah lengkap ada bunga yg dah kembang tunggu nak layu ...hehe....pastu ada bunga yg tengah kembang mekar kemudian ada kudup yang baru nak kembang......cantik la mat ...kat mana la ko dapat ni

kasi akak aje lah.....hahaha...