Mat Gebu Antique Corner

Wednesday, June 24, 2009

MORRIS MINOR TRAVELLER....

As'laikum semua....Ok, hari ni mat letak n3 lain sikit..Pernah tengok kereta "antik" seperti dalam gambar tu?..Itulah "Morris Minor Traveller"....Kerete buatan British dengan sebahagian badan berangka kayu tu milik abang mat..Unikkan, mungkin zaman 60 - 70an dulu masih boleh lihat di jalan2 raya, tapi sekarang ni amat2 jarang (atau tak kelihatan langsung) ditemui. Tapi mungkin yang duduk di luar negara seperti di England, masih boleh lihat lagi kot kereta macam ni....


Mat nak cerita banyak pasal kereta istimewa ni pun tak pandai sangat...Apa2 pun boleh rujuk disini.... Abang mat ada lagi sebiji kerete morris minor traveller ni bewarna biru. Pernah tengok di Tampin ada sebiji kereta rupa macam ni, tapi rupa tak hansem langsung...tau dak, kereta yang tak hansem tu pun harga dia RM10,000!!!...tak boleh kurang langsung!!!... Tapi macam biasa lahh dunia antik ini ada pengikutnya tersendiri...ada yang suka, ada yang tak suka. Ibarat kata orang2 tua, tepuk dada tanya selera......

7 comments:

Teratakantik said...

wauuu matt cantik bangat tuu matt ...hiss kalau dapt yg mini pun jadi laa mata

ummi said...

Amboiiihhh citer kereta morris minor pulak daaahhh...Mat, ko jangan kumpul byk2 kat rumah dah laa..nnt jadi sarang nyamuk lak..Xpun ko nangis pulak xleh masuk dlm kete tuh..hehe..Tp, akak salute betul la kat abang Mat yg masih simpan kete antik camni..agak2 now berapa harga dia eh, boleh beli 2 biji rumah banglo kot? Hehe..

~Yatt~ said...

amboi..abangnya minat keta antik..adiknya minat pinggan mangkuk antik..lama2 rumah korang boleh buat muzium..hehe..betul tak cik mat..

Mama Vogue said...

Wow Mat dulu2 masa kecik2 biasa lihat kete nie. Teringat jaman dedulu. Di London masih menggunakan teksi antik yg pintunya bukak ke depan mcm cerita P Ramlee Labu labi tu. Haji Bakhil punya kereta. Kak sekarang tengah ngendeng dgn seorg kawan baik nak beli kereta klasiknya. Mini cooper ataupun clubman. Jadilah untuk aku kereta kecik mcm tuh.+

azlina said...

salam matt..sekali pandang mcm keta mr beans dua kali pandang baru mcm morris minor..cunnya msh blh on the road lagi tu...

PINATBATE said...

cantiknyaaaaaaaa!!
mesti ribu riban punya

Aishah@Ariffin@Aqil said...

kalu leh jalan...duk atas jalan raya kompen semua pandang...