Mat Gebu Antique Corner

Wednesday, June 17, 2009

MADE IN JAPAN...

Salam pagi rabu untuk semua, cuaca macam mendung je kat tempat mat ni, tapi hujannya belum tau..Ok..untuk n3 yg ni mat letak set pinggan, mangkuk kuah, pinggan bujur dan mangkuk bujur kesemuanya buatan dari Jepun dengan gambar pemandangan. Asal2 nya set ni milik "Kak Intan", tapi sekarang dah dipindah milik kepada mat...Terima kasih yea kak intan, kira duit hantaran untuk set jepun ni kurang lebih halal lah yeaa..Oh yea tak lupa ucapan terima kasih pada "kak E", kerana sudi menghantarnya ke rumah mat....Minta maaf yea jika ada yang terkurang masa kak e datang rumah mat hari tu...

Ini pinggan bulat dan mangkuk dia, semua ada pemandangan yang menarik. Selain porselinnya yang halus dan rim keemasan, ia juga begitu putih melepak....cun u!..



Tu dia gambar pemandangan dia, dan yang mangkuk/pinggan bujur, di kiri dan kanan bahagian pemegangnya disepuh dengan rona keemasan, nampak klasik sungguh. Cap mohor dia mcm pernah juga mat lihat di set2 buatan Jepun, mungkin ada antara blogger2 yang ada set2 ni....boleh lah kongsi nanti yeaa....

5 comments:

Sis-Lin said...

adeii mat cntikk sehhh..
mat nnti tkr dgm melamine ware aku yg dh 15thn aku pakai tu nak x?antikk ko..hahahahahahaahah

kak ina kl said...

seronoknya cik mat..banyak betul org bagi cenderamata..

umi_e said...

mat... pelik arrrrrrrrrrr kenapa bila ko tayang pinggan mangkok tu jadi tambah jelita... masa kak e tengok hari tu cam biasa-biasa je... ko pakai bedak apa untuk make-up kan tu eekkkkkk :p

~Yatt~ said...

cantik le yg nie cik mat..oval platter pun ada cam rim gold macam yg cik mat nak beli ngan k.sue tu kan..jelesnyer!!!gambar permandangan perkampungan jepang..very d classic!!

Ruby said...

rupernyer ramai org malaysia yg sama giler kolek pinggan mangkok zaman dulu2.kat sydney ni berlambak juga kedai secondhand aka antik tapi murah. kalau dalam kedai antik seram juga nengok harganya. tapi kita tak kolek pinggan mangkok tapi kolek tin biskut, ayam cupcake tissue paper, magnet, keychain,table mat and sudu.kalau ke sydney contact yer.
r