Mat Gebu Antique Corner

Friday, June 26, 2009

ROSE HIJAU MEMIKAT...

Salam pagi Jumaat yang mulia....Lepas n3 dibawah tu bertemakan rose, n3 yang ni pun bertemakan rose juga. Set cawan tu mat ada 4 sahaja yang sempurna... 4 biji lagi cawan "ibu tunggal"...sebab ada?..sebab laki (piring) dia tak de...Tapi yang mat suka banget bila terjumpa "IBU" dia yang begitu anggun bak model "Amber Chia"....ahaks, kauuu kelasss sehhh!!!!...Di mana mat dapat teko aladin rose hijau tu biarlah "rahsia"....hehehe..jangan marahh, nanti muka cepat kedutzzz....



Rose tu dia ada lain sikit dari cawan, sebab kat teko tu ada sedikit bunga kecil bewarna biru laut diselitkan dalam jambangan, tapi tidak ada pada cawan. Ada kemungkinan sebab ianya dikeluarkan di kilang yang berbeza berdasarkan chop bawah barang2 tersebut..Tapi tak siapa kesah, asal bunga dia sedondon, kira orait lahh...tul takk....Ok lah nak sambung buat kerja sikit... silalah cuci2 mata yeaa....Oh yeaa, nak pantun juga...ala2 "Kak Sue" teratakantik atau lebih dikenali sebagai "Antique Queen"...maksudnya dia suka kumpul set2 antik lahhh...Bukan sebab dia dah tuaaa...awas yeaa molottt...nanti kena cabai dengan kak sue...pakcik tatau!!!...eeee takutttt!!!...Amponnn kak suee..no heart feeling yeaa!....

Bunga mawar mekar di taman
Bewarna-warni indah sekali
Barang lama memang menawan
Kalau dah kenan bolehlah beli

5 comments:

ummi said...

Mat, memang menawan n memikat yg ni...tekonya sama la dgn yg bunga kangkung akak tu kan..macam2 shape n design bunga dah Mat ada nih..Pasni runtuh la almari baju pun ko letak...wakakaaa..

rossana said...

kah3x...kalakau....sue....piat telinga dia...he..he...mmg cantik mat rose hijau nih...

~Yatt~ said...

hehe..cik mat..at last..dapat gak teko aladdin pujaan cik mat tu..kelass u..amber chia lagi..

Khadijah Mohamed said...

lawa la bunga ros ni...kalau jumpa akak tak lepasss..

zaitgha said...

nih mmg cantik....kalau i jumpa pun i tak lepas he he....tapi nih hobi sampingan i ajer...bila jalan2 tuh tak la cari tapi kalau jumpa mmg tak lepas lah cenkaman tuh ha ha ha

love this set....