Mat Gebu Antique Corner

Wednesday, June 17, 2009

LAGI - LAGI PELITA!!!!.....

As'laikum sekali lagi....hehehe, ok ni last n3 for today lah yeaa...Seperti yang dijanjikan semalam, mat letak koleksi pelita, tapi ada yang masih buruk, maklumlah dapat pun dikedai buruk, jadi sah2 lah ada yang buruk dan karatzz...Apa2 pun puas hati lah, tak kira buruk ke, tak chimney ke, janji aku dapat...betulll takkk?... Ok jom kita mula cuci mata dan menjelajah sekejap bersama2 pelita lama ni....



Pelita belah kiri tu kalau perhatikan rupa dia nampak tak de lah lawa mana, buruk je, tapi mat rembat juga, memandangkan ianya keluaran dedulu. Kalau dapat pada org yang kaki "decal", sure dah tukar jadi ke"english"an..hehe...Pelita belah kanan tu unik sikit, walaupun rupa "ala2" jee, tapi dalam perut pelita ada sekuntum bunga u...konon puteri kena sumpah lepas tu dah jadi bunga, dia masukkan dalam perut pelita tu....Yang tu buatan "Jepun" yeaa...



Pelita naga tu mat tengok kak sue ada dan kat blog tasha (tapi depa punya lagi cun laaa) pun ada juga, dia jual..Tapi dah tebiat saya, membeli tu bukan tak boleh, namun hasil rompakan sendiri lebih membuatkan kita berasa puas. Pelita belah kanan tu pernah tgk kat satu blog ni, tapi dia punya kaler merah, mat dapat kaler hiaju....



Dan yang paling istimewa pada mat ialah, pelita mini bentuk teko ni, asal2nya apek tu simpan unutk koleksi sendiri, tapi dengan angkuhnya aku merompak jugak...hahahaha, termasuk lah pelita "Janda" kaler biru tu, walau pun tak de chimney, ceQ sapu jugakk.....Puas hati ku riang tak terkira..ahak!..ok semua, sampai di sini dulu, insya allah kalau panjang usia kita jumpa lagi...As'laikummmm!!!

8 comments:

Teratakantik said...

salam,

mat lawa sungguh ..semuanya akak suka laaa..mana laa mat dapat nie ekkk kalau kedai apek2 kat sini banyak kan best ..mau hari jdi mcm mat

azah said...

wah..mengganas mat dgn hasil rompakan pelita..tapi banyak cantik ooo..wo pun mau jugak, tapi mana mau lapat..

Mama Vogue said...

Perompak besar kau nie ekk mat....kekekkekekkeke.......akak ada gak pelita tapi org bagi agaknya dia tengok akak suka barang lama maka perlita buruk pun dia bagi kat akak....

MrsNor said...

sure terang benderang dah umah mat lor ni... ekali pasang semua pelita tu kalah lampu neon nanti

~Yatt~ said...

bestnyer..lama tak p hunting ke kedai2 apek..adalah le dlm 2 minggu..tangan dh gatal nie..huhu..cantik2 pelita2 tu cik mat..

azlina said...

salam mat
semua pelita koleksi terbaru mat tu cantik dn antik mat..mau menangis akk tgk mat....kt manjung ni x de kedai apek yg lama2 mat kedai2 baru ada le...

inna said...

kat mana la ko menyamun ni mat..hahaha...cuba ko ajar akak..bagi la peta sekali tempat2 yg boleh disamun tu...akak nak jugak nuntut ilmu ko ni.....pengerasnya apa ek mat..hehehe

moon said...

Salam Kenal,

Best la tengok blog ni....ada banyak pinggan....nak link boley.