Mat Gebu Antique Corner

Friday, June 19, 2009

KEKWA JEPUN

Ok..last n3 for today, mat letak the only one set cawan kekwa macam previous n3 kat blog yatt...Yatt ada teko dan 2 set cawan, mat pulak ada 1 set sajaaa...jadi lah dari tak de (saja nak sedapkan hati guaaa nihhh!!!)... Pstt u know what, kalau sesapa pi kedai Taliban, mesti jumpa set ni, dia letak kat atas dulang atas tempayan naga, pastu dok biar kat luar macam tu saja, kena hujan panas semua, sayangg sehhhh!!!....Walaupun macam tu keadaannya, harga dia can really make your blood go upstairs u knowww!!!!!!.....Tapi mat pun sedia maklum, kedai dia tu tak besar mana, jadi mungkin sebab tu lah sampai keluar dia letak....



Set cawan ni mat dapat kat kedai satu nyonya ni, masa tu jumpa piring dia saja, lepas selongkar2 terjumpa pulak cawan dia, cari2 lagi, tapi hampa...hmm tak pelah..kalau ada rezeki mungkin jumpa di tempat lain pulak.. Cawan bunga kekwa ni buatan jepun, tu pasal mat letak nama n3 kali ni "Kekwa Jepun"......ok dulu untuk hari ni, insya allah kita jumpa di lain waktu..tataaaaa!!!!

6 comments:

inna said...

nasib baik ahkak tak minat bunga ni...hehehe..

~Yatt~ said...

kaler bukan merah samar..pasal tu k.inna tak minat ek..hehe..takpe cik mat..cari lagi..jangan jemu menyelongkar kedai apek..hehe..

Mat Gebu said...

Kak inna...
Kak, kat talibans tu kan, set cawan ni yg dah "blur", kaler dia jadi seakan2 merah samar u...

Yatt..
Insya allahh, kalau ada rezeki...tapi macam biasa lahh, lain yg kita cari, lain yg kita jumpa..

maklang azie said...

byk betui brg antik ko ye mat...mana ko simpan sumer brg tu mat...bukan apa saje je tanya nanti bleh dtg geledah..muahaha

Mat Gebu said...

Mak Lang...
Saya baru lagi dlm hobi ni mak lang, dulu2 kalau beli pun utk kegunaan merai tetamu dan utk masuk blog. Jadi sekarang ni koleksi set2 lama saya belum berumah, kenalah depa tidur bawah sinki...atas kabinet dan dalam kotak...hehehe

Sis-Lin said...

wah aku suke yg ni la mat...cntikkkk cute je bunga dia tu kan....