Mat Gebu Antique Corner

Tuesday, February 2, 2010

SET JEPUN YANG TAK LENGKAP.....


Salam sejahtera semua, apa khabar...lama kan tak update blog, sampai dah ada labah2 pompuan dok merayau cari aku..ahaks tuu dia, bunyi mcm skandal jee kan... Bukan apa, barang ni dok dalam gerobok, pastu terpesok belah belakang, jadi nak keluarkan punya lah malas, kang silap keluar tau2 berderaiii!!..tu jam putih mata leerr, berair2 hidung nangis pun dah tak boleh buat apa.. Set dari Jepun ni mat ada, tapi tak lengkap, teko dia tak de, cawan lagi lahh, hatta 1 janda pun tak dak..hilang seri kan kalau set tak de teko n cawan..tu pasal simpan jee dalam lemari, simpan dalam2....kasi peram..hehehe


Apa2 pun nasib baik laa ada creamer jug dan sugar pot dia, boleh juga lah kita agak2 rupa dan corak teko dia, mat rasa teko dia mesti gaya aladin jepun macam set buluh emas tu...cawan pulak mesti jenis mulut jahat berbibir halus, siap pakai lipstik lagi koo, lipstik emas!!..hahahaha.


Selain creamer jug dan sugar pot, ada juga 1 pinggan hidang bujur, 7 biji mangkuk comey (1 ada sumbing sikit) dan 7 biji piring kuih (1 ada sumbing). Chop belakang dia cuma ada tulis "H--H.P", tak dak pulak kata buatan jepun, tapi dari segi potongan creamer jug, sugar bowl dan gaya pinggan bujur tu mat pasti ini memang buatan jepun. Bunga dia pun agak berbeza dari set buatan China...Ok dulu untuk n3 hari ni, jumpa di lain waktu dan tika...as'laikumm, byeeeee!!!!!

9 comments:

Chempaqa said...

salam cik mat..
x per peram lama2 dia bukan basi pon..hihhihih..kalu dapat teko & cawan & dudanya..perghhhhhhhhh..terangkat beb..hiihhiih..happy hunting..

nurazzah8 said...

Salam Cik Mat...aduh duh duh.... manissssss sekali pak! oppsss...bukan pak, ya bung..... kalau orang boleh dicubit2 geram tgk bunganya yg swweeeeeeett sangat...
tapi ni sugar pot and creamer... kang akak cubit terus pecah berderaiii...marah pulak cik mat..
ni kena teruskan usaha menghunting...

Ummi said...

Mat, huk alooooo cantiknya set ni...sweet la munger dia...ish pandai tul ko cari...mata ko ni ada berapa biji kanta eh..? Asal ko bwk balik je kat rumah, mesti lawo pnyer..haiii berapa gobok dah ada kat rumah tu, ada rasa nk kena tambah lg ke...hehe

Welly said...

Aduuuzzz...Cik adik Matt...akak pun macam matt juga, bukan suka sangat Koment kad blog Matt nie....sebab apa yg akak Koment tu benda yg sama jer, melelehhh...& mengahbiskan air liur & memang akak kagum dgn Matt nie....semua jenis bunga yg Matt kolek tu semua cantiiikkk...., terus terang akak memang tabik gile dik oii....jadi apalagi TAHNIAH...!!

Khadijah Mohamed said...

cantik set ni..mcm set diraja lak..heheh

ezany said...

salam abg mat...harap2 peram lama2 blh la beranak pinak, then pas kat saya satu set...hahhahaa...tp apepun set ni mmg cun.

~Yatt~ said...

salam cik mat..
set nie lebih kurang dengan set saya dengan kak ca kan..mama heritage pun ada jual..dapat kat rengit ke cik mat?..hehe..
tapi piring bujur & pinggan mangkuk tu cun kan..
btw..nak tau maksud HHP?
hidayat hussain punyaaa..hahahahaha.. ;)

mama ju, said...

salam che Mat

Wah cantikkan set tu...
YAT pernah ke Rengit ke?

~Yatt~ said...

mama ju..
saya penah sampai rengit sekali jer..masa tu belum minat nak kolek suma nie..rugi kann..hehe..belum berkesempatan nak ke sana lagi..maybe nanti2 kot..mama ju dah ke sana??