Mat Gebu Antique Corner

Tuesday, February 16, 2010

AQUA PEONIES

Salam sejahtera untuk semua umat manusia, tak kira lelaki, perempuan, makcik, pakcik, atok, nenek, aww-aww, dan sesapa jeee lahh..tiba2 hari ni dah Selasa, cepatnyaa masa berlalu..Tekak pun dah mula rasa sakit, maklumlah melantak limau tak hengat, cuaca panas, pastu limau pulak dok melambak ada, apa lagi dengan rela tanpa paksaan limau2 tadi menjadi mangsa kerakusan nafsu kebulur manusia..ahak...akibatnya, sakit tekak, rasa macam kat tekak tu, ada pokok kaktus dok tersangkut...adoiiiiiiiii!!!!......

Ok, hari ni mat share set cawan yang dah lama mat ada dalam simpanan, hasil hunting di kedai apeks, mat memang kenan sungguh tau dgn cawan ni, selain bentuk dia nampak menarik, dan macho, bunga dia pun lawa, terperasan kat blog yatt, dia ada set cawan ni (sebab kami beli di kedai apek yang sama u!!), pastu teko dan juga creamer...boleh lihat "klik" sini....untuk maklumat lebih terperinci....

Cawannya ringan dan cutting body sedikit kecil dibawah tapi stabil. Lingkaran emas dia sungguh menawan, i tell u!, kalau kena cahaya lampu, boleh berpinau mata...Bunga dia tu warna hijau kebiruan dan nampak lawa, elok je terletak. Excelikan mat byk juga koleksi cawan tanpa teko, kira set cawan yatim piatu...kira depa dok rumah kebajikan..Kot2 lah sesapa terjumpa teko bunga macam ni, jgn lupa kan daku yeaa..Ok dulu n3 hari ni, nak pi buat keje yang sepatutnya...Jumpa di lain waktu, kalau aku tak mati laaa!!!...byeee, i lap u all!!!!

3 comments:

Ryana said...

Salam Mat.
Ini aqua peonies manyak cantiklah.Kalau jumpa lbh2 ingat akak ye hehe...

~Yatt~ said...

cik mat...
as usual..bila depa pi sedenak jer terus jadi liplap2..kena berguru ngan cik mat nie..teknik2 nak snap pics..mengelit kata orang penang..
bila ternampak cik aqua nie..terus teringat sugarku yang tak bersalahh tu..huwaaaaaaa..apalahh nasib koo sekarang cik gula..uhukkss.. :((

nurazzah8 said...

cik mat...mmg cantiklah cawan ni... tapi tak pernah tengok orang lain jual tekonya...tahniahlah dpt collect bersama Yatt... korang berdua nih mmg selalu share apeks yg sama ya...;-)

akk dah tak larat nak kejar apeks... kejar apeks & nyonya online jek... hehehe