Mat Gebu Antique Corner

Tuesday, February 9, 2010

SET TIGA MAHARANI....

Salam semua, buat apa tu....N3 hari ni mat tujukan pada "Kak Azzah"... Kak, sebelum tu nak minta maaf, masa kemas2 gerobok doraemon, mat cuma ada 1 set je maharani padi hitam, rupanya yang 2 set tu maharani rose jambatan...hehehehe, agak payah juga nak jumpa set cawan bentuk maharani ni, selain cutting yang bak ratu, dengan rim berbiku samada emas atau perak, tangkainya juga agak "bongkak", maklumlah maharani kan, dah tua kerepot pun masih dok pegang title tuu..ahaks, ni kang sat lagi ada lah maharani saman aku pulak sebab kata depa kerepot...psssstt..sekarang kat blog jangan memain kata ikut sedap hati je, tau2 koo masuk TV, tak pun keluar kat muka depan surat khabar Kosmo, Metro dan lain2....jadi "awasss"...terlajak perahu boleh berundur, terlajak berblogging, luu pikir lah sendiri!!!!.....

Ok ini dia maharai dari Uganda dengan corak "rose jambatan"...ni kira maharani makan hati, yelah laki dok ngorat aweks lain, dia yang dah uzur dok leer tepi jambatan, merenung nasib sambil memetik bunga2 rose, lagi malang, bunga semua tukar jadi kaler hitam..hahaha, mesti byk guna susuk tak pun black magic gamaknyaa....hahaha..best jugak merepek2 ni kann..hahaha

Yang ni pulak lebih kepada maharani "melayu"... lebih sopan dan anggun gitu, bunga pun ala2 bunga padi, penuh dengan nilai2 murni...Khas untuk kak azzah, nilah dia cawan yang ku ada, ibu dia mungkin si tinggi lampai yang dok diam di rumah akak tu...apa2 pun layannn jeee lah yeaa...

Dan terakhir, maharani paling cun, anggun, seksi dan pendek kata sempurna lahh, lebih dikenali dengan nama "maharani blue ice"..tuu dia, rupanya maharani omputeh koo, patut leer lawa, dgn rim emas, bunga biru lembut berselang dgn bunga pepel....set yang ni mat ada 4 set dan 1 piring duda juga 1 keping piring bujur.....kalau lah dapat teko dia, aduhaiii, mesti lagi mengancam kann...tak kesah lah, sapa tau nanti2 jumpa...ok dulu n3 ulang tayang untuk kali ni, jumpa lain siaran yeaa...byeeee!!!!!

6 comments:

Gee said...

salam mat,

cantik lah shape maharani tu. itu yang dipanggil maharani ye. rasenya akak ade tu 3 biji cawan cam tu ukt pattern bunga padi.

btw, akak rase cam nak let go bunga kekwa kat awak klu berminat tapi nak let go pakej - ade 2 biji cawan bujang, 2 piring kuih dan sugar bowl tanpa lid.

Chempaqa said...

salam cik mat..
btol btol btol..kalu berani tekan keyboard..mesti berani bdepan dgn pihak yang berwajib..mcm pepatah-cakap siang pandang2, cakap malam-kompem kao mengigau..huuhhuh..suka si maharani omputih tuh..ty chemp seketoi haram pon x dok...malang sungguh nasib ku..

nurazzah8 said...

Salam Cik Mat....

huhuuu...Terimakasih beribu-ribu lemon...terharu...n3 khas utk akak kali ini... ni baru dapat bukak laptop setelah seharian ke sana ke mari ... al-maklumlah bz mengalahkan PM..huhu..

wahhh...mmg mengancam betul cawan bentuk maharani ni ya... tapi rasanya mmg sepadan tu..esp dgn creamer tu.. sebab mulut creamer tu pun berbiku-biku mcm mulut cawan ni...kalau duduk sebelah menyebelah ni... mmg meletopssss.!!! takadalah pulak akak terjumpa cawan bentuk begini...

Anyway..tq cik mat kerana sudi membuat n3 ni utk akak..."siapa kata bunga hitam tak cantik kan...kan."

~Yatt~ said...

cik mat!!!!..
kui3..tergelak baca n3 nie..uganda segala...apapun saya setuju 100% segala content n3 nie....saya pulak cuma ada satu set cawan padi maharani..ishh tetiba teringat maharani kangkung yang terlepasss dulu..huwaaaaaaaa...

ezany said...

wahh cantik2 set cawan maharani cik mat...yg besnye bace coretan abg mat..mmg klakar habis..x jemu sy bace..huhu

Laila Ahmed said...

Salam mat....sukanya tengok koleksi u...mesti lun melecun...