Mat Gebu Antique Corner

Friday, February 5, 2010

SET BUNGA BIRU

Salam Jumaat yang mulia untuk semua pengunjung blog mat. Apa khabar, dah siap masak ke u all semua?. Ok hari ni mat share set bunga biru yang ada seciput dalam simpanan mat, set tak lengkap ni dulu mat cuma ada 6 set cawan, lepas tu jumpa pulak 1 piring kek besar. Baru2 ni mat beli dengan Kak Ryana piring kuih dia, memang mat sedia maklum, piring kuih kak ryana tu rim dia emas, manakala set cawan dan pinggan besar tu rim dia perak....Tak kesah lah janji bunga dia sama. Dulu tasha antik ada nak let go teko, sugar pot dan creamer corak ni, tapi harga dia tidak memenuhi budget....jadi tak leh leer nak rembat, tak pe lah sapa tau kan kalau dah rezeki, insya allah jumpa lah nanti dengan mak pak depa...

Set ni mungkin pada mata orang lain depa tak kenan sangat, pada mat pun tak de lah cantik mana, cuma ada kala nampak menawan. Kalau diletak secara trio set pun lawa juga. Kalau ada set cukup memang mat plan nak guna untuk basahan. Piring kuih kak ryana tu kan cunn banget u, emas dia shining gila...cuba u all tgk rim dia, bersinar dan nampak anggun sekali. Ok lah n3 untuk hari ni, pendek jeee, insya allah nanti kalau ada waktu terluang mat masukkan n3 baru..as'laikum dan jumpa lagi..byeeeeeeeeee!!!!

9 comments:

Gee said...

salam cmg,

tak kisah lah kalau tak cantik mane. yg penting cantik di mata kita dan sedap mata memandang, kan.

~Yatt~ said...

salam cik mat..
betul kata kak gee..tak kisahh apa orang kata..elok bebenor kalau guna buat basahan..kalau guna twin roses ke sayang ler gak..kalau terrrr"prangggg" satu nangis tak berlagu..hehehe..

Kak Ani said...

salam mat,

tak kisah la emas atau perak...kan dua-dua tu berharga...

fitty's pinky rose cottage said...

salam Cik Mat

set ni saya pun ada.. sweet je kan.. set ni hadiah wedding parents saya.. the very first teaset lama yg saya ada.. complete dgn side plate and cake plate yg besar..

ezany said...

salam abg mat...hehehe...xpe...biar x menarik di mata orang tapi menarik di mata sendiri...yang penting kite bangga memilikinya...betul x??hehehhe
ni x, asik2 nak bunga ros je...jemu jugak kan..huhu

Chempaqa said...

salam cik mat..
setiap org ade taste tersendiri..mcm pepatah-hanya jauhari mengenal manikam(btol ker nie)-ya ampon..kalu salah jangann saman yer...sweet per set nie...

Ryana said...

Salam Mat.
Wah bestnya mat dah dapat display set bunga biru ni. Akak punya piring kuih masih dalam almari sebab tak ada anak beranak yang lain.

Shariff64 said...

salam CMG..sememangnya cantik set bunga biru tu..teruskan usaha cari suku sakatnya.

Mat Gebu said...

Gee...
salam kak gee...yeaa betulll...yg penting kita nampak brg tu lawaa...

yatt...
Hmm tu lah, tapi nak meminang teko dia, aduhh, sama value dgn teko "gitu2"..lemahh lutut kuu...

kak ani...
Hehehe, betul tu kak, cuma darjat emas ada sikit atas, tapi benda yg diisi tu rasa tetap sama jee...

kak fitty...
salam kak fitty..ye ke, boleh lah buat n3 nanti yeaa..

ezanny...
Yeaaa betul...asyik rose aje, mana boleh tahannn...panassss!!!

chempaqa...
Salam kak chem...hehhehe, tuu dia siap keluar peribahasa lagi...

ryana...
salam kak, terima kasih yea sebab jual piring tu kat saya, cun leer rim emas dia, kilat!!

Shariff64..
salam en shariff...insya allahh..saya doakan anak en shariff cepat sembuh yeaa..