Mat Gebu Antique Corner

Saturday, February 6, 2010

SESSI SUAI PADAN.....TETAP SEKSI!!!!

Salam Sabtu semua...apa khabar, tak hunting ke?....Sekarang ni mat hunting on9 jeee...zaman gawat, jadi tak leh ganas2...Tapikan bukan nak kata laa, kalau dah terjebak dalam hobi "gila" ni, payah leer nak kikis, mulut kata nak tobat tapi hati dok meronta2...dalam seminggu kalau tak dapat apa2 barang, rasa macam "hangat hati" jeee..kalau dapat waima teko seketui pun dahh rasa lega.......lapang je perut, tak de sembelit2..hahahaha... Ok hari ni nak share set yang pernah buat n3 dulu, hari tu tengok "Ezanny" dia tunjuk teko bunga "rare rose" ni, punya lah cun maut, walau pun tangkai tutup teko dia cacat, tapi tetap seksi...Ezanny, kalau jumpa tu, jangan lupakan pakcik yeaa!!!!... Sebenarnya, set ni mat tak de cawan dia, tapi masa kemas2 terjumpa 3 ketui cawan janda yang boleh ngam, kira bunga ada seiras2 sikit....apa kata kita layan gambar2 seterusnya...zaaasssssss.........


Cawan janda tu mat dapat kat Pontian, lama dulu, kalau tak silap dari ingatan hamba lah, piring dia mat pernah tengok dalam koleksi kak sue teratakantik, piring duda lagi, nak minang segan yelah, takkan janda nak cari duda pulak, nampak sangat laaa gataiii!!!.... Piring kuih 3 ketul tu terbaru mat dapat, lain sikit, sebab ianya leper dan licinn u....lepas ni tatau jumpa apa pulak...kita tunggu je lah yeaa...

Ini lah dia set caca merba tapi masih dalam konsep yang sama..."rose".. Pinggan mungkum kat belakang sekali tu mat ada 5 biji, abg mat beli kan kat Batang Berjuntai (ngeri kan nama tempat ni...18 sx!!!).. Piring depan tu yg mat dapat, piring duda pulak ada 4 ketui, juga abg mat beli kat tempat 18 sx itewww... Cawan janda ala2 tu ada 3...boleh lahkan dari tak de...kalau dapat teko mcm ezzany tu, ishh...kembang idung 2-3 hari!!.... Ok semuaa....kita jumpa di n3 akan datang, byeee..i lepp u all!!!

10 comments:

shima said...

wow cik mat,
roses ni macam nampak tak nampak je bunganya sebab ada tone grey kat situ... tapi tetap sepadan... tak kisahlah cik mat.. janda pinang duda.. janji happy... ;) kalau tak,, melepas nanti... :)

fitty's pinky rose cottage said...

salam cik mat..

cantek set ni kan.. saya tak de bnyk set ni.. just few piring sambal.. bunga dia mmg cantek

azah said...

salam mat..roses set tu tak usah cakap la..memang la cantik bangat..tapi mat punya kata2 ish sampai cheq gelak sorang2..kalau org tgk, mesti depa heran 44 hari....lucu la mat ni..tapi seronok baca celoteh mat..boleh jadi terapi utk org2 yg susah nak senyum..hehe....keep it up

nor64 said...

slm mat,
bunga roses ni mcm anak dara yang menggoda ...mat jumpa set ni kat btg berjuntai?..pekan sebelum tg malim tu ke...tak sangka ada pulak set cun mcm ni ya..bukan sebarang batang berjuntai ni...meletops ni hehehe

Kak Ani said...

salam mat...
akakni selalu sgt singgah kat umah mat ni, bukan ape-nak baca celoteh mat,bab koleksi-mmg akak tak punya. mmg pandai sgt mat suai-padankan ..yg janda...yg duda..semua ada...

shas said...

salam mat,awatla asik dok dpt jandas/dudass je..kena pi mandi bawah jambatan Batang Berjuntai tu.baru jumpa pasangannya.

Salmi said...

salaam cik mat, sweet and glowing roses !

kak aton said...

salam cik mat..cantik lagi ayu set ni ibarat kawin campur jawa ngan banjar hehe dari suku yg sama.. alahai saya ddk dekat la jg dgn BB tapi x pernah hunting kat situ

ezany said...

adoi abg mat....beriya sy tergelak bace n3 abg mat..mmg kelakar..hahhahaha..pandai die mengarang ye..ahaha..wow caya lah abg mat dpt kolek cawan n teko bulat..klu ada lbh cmpak kat sini ek..huhu...mmg menggoda set ni

~Yatt~ said...

salam cik mat..
kui3..memamng kelako..as usual..LOL!!
kak nur salam ada jual piring yg sepadan dgn cwn jandass cikmat tu..so apaalagi...... ;)