Mat Gebu Antique Corner

Tuesday, July 7, 2009

SIREH PULANG KE GAGANG....

Salam Selasa untuk semua....Sekarang ni macam dah musim hujan kan...Masa mat tulis n3 ni, langit kat luar gelap, cuaca berangin dan hujan renyai2 mula membasahi bumi... Starting je macam nak buat novel seram gitu..hehehe. Tadi mat terima parcel dari "Kak Shas" dari blog "Koleksi Warisan Bonda"....tapi bukan hadiah EG yeaa..ni kami berdua plan nak barter barang, terima kasih sangat2 pada kak shas atas kesudiannya mem"bater" cawan bunga api tu, tak kesah walaupun cawan "ibu tunggal", tapi tetap cun... I likeeee!!!!



Akhirnya bertemulah si ibu dengan 5 anak2nya yang masih "solo" gitu..belum berlaki..ahak, kira cawan "anak dara" lahh gamaknyaa!!...Sebab apa mat kata cawan anak dara tau, cuba perhatikan cawan tu, warna dia masih cantik terjaga, rim emas dia masih elok bersinar dan belang2 kuning masih berkilat. Bila tengok teko dia pulak, alah haiiii...kus semangat..., macam uzur sikit tapi masih seksi....jengan memain..cuma kaler dia macam sedikit luntur..part lain still ok bangett....Untuk kak shas tunggu yeaa kiriman hamba pulak...hehehe, sekian n3 hari ni....byeee...byeee...i lap u all!!!!..

11 comments:

ummi said...

Waaahhh Mat, dah restart sistem barter dah yaaa..hehee..bagus, bagus..salah satu cara nak menjimatkan duit dari terus melayang..wakakaaa..Dengan akak, boleh tukar lesung buruk akak dgn apa ek..ahaaksss!! Jeles tul tgk Mat dah dpt set cawan dgn teko tu..x kiralah cawan janda pun jandalah...kan?

Teratakantik said...

wahhhhhhh jeles ehhhhhhhhh .....dapat dari kakak yg baik hati hee..apa pun mat cantik di mata kita kannn

casa'oma bakery a.k.a casaomaantique said...

salam..allemakk...cam jejak kasih ler pulak si mat ni...apa2 pun set nie memang cantek bila dah jumpa anak beranak...tahniah mat.

~Yatt~ said...

tulahh cik mat..best kalau jumpa jejak kasih nie..bila nak dapat set bunga api nie..sabar..sabar..hehehe..

azlina said...

cantiknya mat berkilau2 emasnya..kaya mat ni..pelita kt blkng tu apasal nyorok jauh sgt...

Mama Vogue said...

Wah Mat, mentang2 puasa dah nak dekat, raya tak lama lagi bakal menjelma, dia tunjuk lak koleksi cawan bunga api. Cantekkkkkk

Norhaliza said...

huiyyooo.. mat.sesak2 kau blih gadai teaset ni.emas dia tebal.bekilat lak tu...x jemu mata memandang...he..he..

Mat Gebu said...

kak ummi...
Tu lah kak, bertuah rasanya kak shas sudi nak bater dgn saya. Pstt itu bukan janda sebarangan okeyy...jenis janda berhias..ahaks..

teratakantik...
salam kak sue..betul, pada saya semua nampak cantik dan unik..tapi tak sama dgn pandangan org lain..maklumlah citarasa masing2 mana sama..

ca...
Tu lah ala2 jejak kasih, dulu kak shas ada 1 set cawan tu..saya pulak ada emak dia..laa ni teko tu dah ada 5 anak "dara" uuu!!..

Yatt...
Ehem..ehem...tapi teko dia kaler mcm dah uzur sikit kan, tapi tak pe, nampak ke"antik"annya...

azlina...
Hehehe, memang kaya kak..ahak, sebab kebanyakkan yang saya ada semua "janda kaya"...pelita tu konon penyeri laa..yelah dedulu mana ada elektrik, jadi kalau nak minum kopi memalam, pasang leer pelita..kononnyaa!!!!..

mama vouge...
salam kak zura, hehe, tulah sesuai pulak kak shas tu bagi gelaran "bunga api"..kena dengan corak dia seakan2 kembang api berterabur di langat...

norhaliza...
Tu lah kan..kalau ada berlian kat cawan tu..lagi harga dia naik u!..

Monaliza said...

Salam mat...., cantik sungguh koleksi si anak dara ni....walaupun emak dia nampak pudar tapi vogue gitu...tak pernah nengok koleksi cam gini...memang cantik...

Mat Gebu said...

kak mona...
salam kak...tu lah walaupun teko dia nampak "blur" sikit, bila dah jumpa dengan anak2 dara beliau, terus nampak berseri kan...apa2 pun terima kasih pada kak shas...

shas said...

salam Mat..amboi bila duduk kat Mat semua nampak exlusive.masa di rumah akak nampak tak elok pun...sherashi bersama mat la..haha