Mat Gebu Antique Corner

Saturday, July 18, 2009

MURAH TAPI BERGAYA....

Salam semua...buat apa tu, minum kopi ke?...Ok, petang ni mat share satu tea set yang yang murah tapi nampak "bergaya"....itu pendapat peribadi mat lah. Lagi satu kan, teko dia nampak ala2 teko ayan enamel kan, dan bergaya country atau rumah ladang.... Dia datang tanpa cawan, tapi dengan mug sederhana besar. Piring 4 segi tu mat saja gandingkan sebagai pengalas mug. Lagi satu, untuk peminat2 seni decal, memang sesuai untuk mengubah wajah set ni pada rupa paras yang diinginkan....Sesuai digunakan untuk sarapan pagi, nampak santai......



Mat cuma letak gambar teko dan creamer jug saja, sebab set2 yang ada macam mug, piring, pinggan dan mangkuk besar tu secara amnya kelihatan biasa2 saja. Teko dia tu memang simple tapi lawa....sedondon dengan creamer jug dia. Semua set ni berrim rona hijau....menambahkan lagi kesan klasik nya....

7 comments:

~Yatt~ said...

salam cik mat..ehh nice ler..simple plain but somehow very eye-catching..betul tu cik mat..macam koleksi enamel pulak kan..

Mat Gebu said...

yatt...
Tu lah dan kalau buat minum2 kat taman pun mcm best kan..

aj said...

mat mmg cun...simple je..

DaliaLiyana said...

aah..cantik....bape RM? hhehheehe....

zaitgha said...

Mat,

get me one set like this one and bole carikan teko for my latest collection, drop by at my place when you free ya....

HazCottageCHaRm said...

Chantik ler MAT......kak pung terpikat kat Mr Encem tu....memang MACHO ....

annie said...

salam mat...mmg kena sgt dgn tajuk n3 tu mat...tp murah pada mat, blm tentu murah kat akak..

mmg nampak cam enamel cuma kilatnya lebih...