Mat Gebu Antique Corner

Wednesday, October 7, 2009

SET CAWAN BUNGA DAHLIA.....

As'laikum semua, selamat malam....nak kongsi dengan anda semua set cawan dahlia tangkai "degil" yang mat ada, tapi cuma ada 5 set saja...Teko dia haram tak jumpa, apa tah lagi creamer jug n sugar bowl/pot dia...tak dapat dikesan langsung. Tak kesah, dari tak de, baik ada, set cawan pun tak pe, tetap ku rembat dengan penuh "SEMANGAT!!!!"....ahaks..Tapi kan nak tanya lah pada "achik2" semua, sesuai ke mat letak nama bunga ni "dahlia"...kadang2 konpius kan, tapi setakat ni bunga dahlia lah yang paling hampir dan seakan2 dengan bunga set cawan tu...Ok kita tengok pulak gambar yang telah difokus pada bunga tuuu...

Ha..amacam, bunga apa kah itu, kalau ada sesapa tau dan boleh agak, sila lah bagi tau yeaa.. Tertanya2 jugak, cawan macam ni, rupa teko dia macam mana lah agaknya kan...Tapi mesti ada antara kalangan blogger set2 antik yang ada atau pernah tengok....tul tak...

Sebelum berpisah, ni ada satu pic bunga dahlia yang mat kopipaste dari alam maya (pinjam idea "yatt" kejap...terima kasih yattttt!!!)...kira seakan2 lah dengan bunga pada cawan tu....cincai lahh kann..hehehe, ok semuaa byee, as'laikum, muahhh...i lap u all....

7 comments:

Welly said...

Aduuh Cik adik Mat...semua koleksi Mat nie..buat mata akak terkeluar lah..cantik gila ...jangan risau karena teko & creamer semua tu belum ada lagi..akak percaya Mat akak jumpa suatu hari nanti...

Okey..mat...kena cepat balek dari sini..kalau tak habis air liur akak..meleleh...apapun tahniah untuk Mat..

Chempaqa said...

salam cik mat..degil2 pon,..reti gak mrk ikut cik mat balik umah kan??hihiih..nama ape pon x bdosa cik mat kita taruk..sbb cawan kita punyerkan..bukan kena saman pon..(ade ke yg nak saman sbb guna nama sama).hiihih..ape2 pon..marbeles set munger dahlia nie.layannnnnn

ain said...

tak kesah2 lah apa nama pun yg diberi asalkan sdh dinaiktaraf!!hihi

psst....suka lah cover wing chair cik mat tuu!!!

~Yatt~ said...

salam cik mat..
tak penah lagi jumpa pattern bunga nie..cawan nie kecik jer ke..nampak cam kecik..tangaki kuat menyiku tu kan..betul2 sama ngan bunga dahlia yg cik mat cari tu..lawa!!..

~*ca*~ said...

salam CMG...Wah..sekarang cari yg pandai menyiku pulak yea...memang cantik bunga tu..pink kaler...bila lah nak dapat yg berbunga pink nie..

kak ina kl said...

salam mat...memang tak pernah tgk lagi design mcm ni...cantikkkk

ct said...

salam che mat geb...huhuhu. memnadai je ko bubuh bunga dahlia..bukan tu bunga kembang pagi...ntah kita pun main agak je...:)