Mat Gebu Antique Corner

Monday, October 5, 2009

RED - PINK ROSES...

Mula2 macam malas nak beli mangkuk ni, dah 3 - 4 kali belek, pastu letak balik, tengok lagi dan malas dah nak fikir, terus jee ambik, bayar dan beredar dari kedai tu, terfikir juga, dah lah jenuh dok menonggeng celah2 longgokkan barang2 lama, bila dah jumpa yang tercantik dari yang cantik, tak mo ambik, rasa rugi pulak. Bila balik rumah, kasi cuci dari segala kekotoran dan habuk, maka terserlahkan ke"ayu"annya....Mangkuk 2 saiz ni buatan Jepun dan ada tulis gred "A" (agaknya jenis 1st quality kot..), tepinya sedikit berbiku2 dengan rim keemasan..Nasib baik beli, kalau tak nyesal pakcik, maaf, masa tulis ni, tak de mood nak pi ukur saiz dia, tapi mat rasa yang besar tu saiz dia 8 inci dan adik dia 6 inci...

Tapikan yang lawanya, wujud 2 kuntum bunga rose red - pink di tengah2 bahagian dalam mangkuk, nampak comey dan jelita. Di serikan dengn lingkaran warna merah jambu di dalam mangkuk tu...Ini lah kalau kita hunting, ada rezeki dapat, ada tu haramm satu pun tak de...kalau masa rezeki 'air pasang"...mau setimbun koo dapat, siapkan duit jeee....pssstt, nak senang lagi, soping online jee, sambil berkemban pun u all leh soping!!..hahahaha...

6 comments:

fitty's pinky rose cottage said...

wah CMG.. so lawa lah.. beli dua je ke? hehehehe.. cantek sungguh.. i loike the colour pink tu..kat rim tu..

~Yatt~ said...

salam cik mat!!!!!
wahhhhh...sungguh memukau roses nie..kalau ceq pun mesti nyesal tak sudah kalau tak rembat..pasti terbayang2 ajer kat rumah..worth buying ler cik mat..gorgeous!!!!

Gee said...

Salam mat,

lawalah, untung mat....kak gee memang suka colour roses colour yang lembut2 cam tu. thanks for sharing.

ain said...

cantiknyaa!!! sweet je the color!!

IMCurtain said...

Salam semua,

Kami ingin mengajak anda menyertai komuniti blogger dari serata tanahair untuk mempromosikan blog anda di laman web kami. Click pada butang 'Tutorial' untuk mengetahui cara menggunakannya. Pendaftaran adalah PERCUMA!

Daftar sekarang: Blog Malaysia [Blogger's Meeting Point]

Malaysia Boleh!

Kak Ani said...

salam mat, cantik la mat....
masa berlonggok kat kedai dlm rupa berdebu,berhabuk-apapun tak cantik mat...tp bila bwak blik umah,siap cuci-maka terserlahlah rupa sebenar dia...