Mat Gebu Antique Corner

Wednesday, October 28, 2009

ROSE HITAM JAMBATAN...

Salam semua, dah makan tengah hari ke?....Hari ni mat share dengan u all, set rose hitam jambatan, nama yang begitu tersohor untuk set ini. Semalam nampak "Yatt" buat n3 rose hitan jambatan, jadi hari ni macam terpanggil pulak nak masukkan n3 yg sama. Mat tak banyak sangat yang ada, teko bentuk bulat tu beli dengan "tasha antik" manakala cawan bentuk biasa tu beli dengan "Kak Welly"....terima kasih pada mereka berdua. Mat ada 1 set cawan cutting "maharani" dan creamer jug. Oval platter ada 2, piring mungkum, pinggan leper. Ada satu lagi pinggan besar, tapi tak ingat mana letak, puas dah cari sat tadi...ishh lupa..dah tuaa agaknya.. Yatt dia ada banyak jenis cutting teko....mengancam kann...


Ini lah dia cawan ala2 cutting "maharani" tu. Set cawan ni lah antara yang terawal mat kolek, tapi dapat 1 set saja, yang sebelah tu pulak creamer jug dia..tinggi lampai dan lawa. Terfikir juga, bentuk teko dia macam mana lah agaknya kan..hmmmm... Ok dulu untuk n3 hari ni, jumpa di lain masa....byeee, as'laikummm!!!

6 comments:

nor64 said...

slm cik mat, ctknya set cawan maharani tu & creamernya tu...mana mat jumpe tu..nanti akak nak ikut n3 jugaklah yg akak ada tu....biar semua org mimp naik jambtan hehehe

nurazzah8 said...

wahhhh...saya taklwg lagi nak buat n3, sbb tak ada seketul pun lagi....hurm..nanti kena start collect lah pulak...tapi kena tunggu giliran lah... dah semput nih gaji bulan nih...hehehee

azzah8

azah said...

salam mat..o cutting maharani ya en mat..akak ada satu ketui cutting gini akak bagi nama cutting ala2 model..hehe..tak dok ke brg utk jualan mat...lamo dah kedai tu sepi..

kak ina kl said...

salam mat..jelousnya tgk koleksi kamu dan yatt..akak punyer se ciput ajer..

zie said...

salam ziarah en mat...

bila en mat buat N3, yg batu boleh brtukar jadi permata...hehehe keep it up en mat...

~Yatt~ said...

salam cik mat!!!!
sorry tertinggal ketapi semalam..bz sesangat nak xm..hehe..
apapun yang cawan & creamer maharani tu memang meletops..kita tunggu saja kot2 rezeki tergolek jumpa teko maharani tu kan..mesti cutting pun ala kerabat..bukan caberet..hehehe..