Mat Gebu Antique Corner

Tuesday, October 20, 2009

KENAPA "RARE" ROSE?......

Kenapa panggil "rare" rose?...Jawapannya....mat sendiri pun tatau dan nama tu pun mat yg panggil, sebab pada pandangan peribadi, set bunga ni payah sikit nak jumpa. Untunglah sesiapa yang memiliki set lengkap atau pun ada menyimpan sedikit sebanyak set bunga "rare" rose ini. Pada n3 dulu mat cuma ada teko dia saja, lepas tu dapat pulak piring "duda, tanpa cawan. Terbaru abg mat belikan 5 keping pinggan mungkum bunga yang sama.....suka koo, aku, yelah pinggan tu lawa, putih dan rim emas dia very the lip lap lip lap gitu....ala2 gelang mami jarum!!!.. Tengah usaha juga ni kot2 boleh dapat set cawan dia ke. Teringat dulu kat blog teratak antik milik kak sue, dia ada sugar pot n creamer jug bunga ni.....lawa tau.... ok lah sekian dulu n3 pendek untuk hari ini, jumpa di lain waktu dan masa yeaa...as'laikum, byeeeee!!!!!

11 comments:

fitty's pinky rose cottage said...

salam CMG..

pattern bunga ni cantek kan.. and its true very rare and very hard to find! Saya ada few small plates for this rose pattern..

keep hunting bro.. mana tau dapat kumpul complete set :-)

nurazzah8 said...

Salam CMG,

wahhh...canteknyerrr.... macam two-tone roses pun ya jugak.....

...hee..best lah abang CMG nih...faham hobi adek nya...siap tolong belikan lagik... tolong belikan utk saya boleh ka? hehehe...

Shida Rahman said...

memang very rare.mat..akak pun tergoda d buatnya...

esKay said...

hi mat, kencang degup jantung akak nengok tu...parah ni

azah said...

salam mat..cantik brother..akak suka roses ni tapi blm dapat set lengkap lagi..nnt balik sana bulan depan akak nak hunting gila2..hehehe

ain said...

memanggg lawa!!!

~Yatt~ said...

salam cik mat!!!!
sib baik ceq dan sambaq satu teko nie..merasa gak "rare rose" yang mengancam kalbu nie..terima kasih nooo..kalau jumpa lain2 yang rasa2 ceq takdak tu jangan lupa habaqq.. ;)

kak aton said...

Salam cik mat,
Wah cantiknye..kat sini susah la nak jumpa set yang menggoda ni.Tahniah ye.. dapat tengok koleksi cik mat pun jadi la.

Chempaqa said...

salam cik mat..
chemp ader piring jer seketoi..huuhhuuhuh

Amietz @ f.kay said...

isk .. ni baru jijah nengok bunga cenggini ...

Marzhani said...

salam kenalan cik mat.

terbaca blog ni...terus tergoda dengan koleksi cik mat sebab saya juga penggemar pinggan lama.koleksi mana yang boleh order?email saya marzhani@yahoo.com.my