Mat Gebu Antique Corner

Friday, January 1, 2010

"SEASHELLS"....ORANGE/RED COLLECTION.....

Salam tahun baru semua, sekejap je dah nak habis 1 hari di tahun baru..... Ok hari ni mat nak share koleksi "seashells" (nama tu pinjam dari Yatt) kaler oren kemerahan. Yang ni mat beli dari "Mrs Nor", terima kasih mrs nor... Nak buat n3 pasal ni dah lama, tapi rasa macam malas. Sekali bila tengok geng2 blogger set lama dok tayang...mat pun masukkan lah juga. Dalam set ni ada 1 teko alladin, 1 sugar pot, 1 creamer jug dan 4 set cawan. Kalau dapat nak cari lagi 2 set cawan, 6 keping piring kuih dan 1 pinggan besar..baru lah lengkap tea set ni... Sebenarnya ada 1 lagi cawan janda kaler hijau dan 1 keping piring kuih kaler hijau juga, cuma tatau tang mana lahh dia dok menyorok, puas selongkar, tapi tak jumpa......ok dulu n3 untuk hari ni, jumpa di lain waktu....babaiiiii.....

7 comments:

nurazzah8 said...

Salam tahun baru Cik Mat...

semoga tahun baru 2010 akan menjanjikan tahun yang lebih ceria dan gembira ....

wahhh cantik koleksi seashells nikan..
gi rumah Shima kaler hijau...gi rumah Yatt kaler biru...kat rumah cik Mat pulak kaler merah... warna-warna utama...

Mat Gebu said...

salam kak azzah...
Tu lah, mula2 saya kurang kenan tau set ni..pas tu kan teringat mrs nor nak let go, terus saya beli...cuma laa ni nak tambag 2 set cawan n piring kuih dia....kat Benut tu, piring duda ada laa...

Ryana said...

Salam Mat.Selamat tahun baru. Wah bestnya mat dapat teko dia. Akak pun dapat set ni dalam stor apek tu tapi kaler hijau dan biru. nanti kejap lagi akak buat n3 ya...

Salmi said...

Salaam Mat, selamat tahun baru..aduhaii..sukanya tengok set nie pelbagai kaler, yatt kaler biru, shima kaler hijau, mat pulak merah..memang menarik..

Mat Gebu said...

Ryana...
Salam kak, itu lah saya dok belek juga set yg akak dapat tapi tak de kelae mcm saya..kalau tak nak juga rembat dgn kak....

Salmi...
salam, saya dulu tak tau set ni ada 3 warna berbeza...tapi mmg best dan meriah kan, pulak2 kalau dpt kolek 3 warna tu sekali...tiba2 tertamak pulak!!!...hehehe

Muna said...

I like the shape of the handle...curvaceous and elegant. Colour pun unique!!
Btw, kat sini tengah sale set Royal Copenhagen....cheq telan ayaq lioq saja dok tengok....

MrsNor said...

Betullah kata org selera berbezakan. Akak dpt set ni, akak tak kenan langsung.. tak ada yg mengusik jiwa utk akak simpan bunga set ni. Tu sebab akak let go hehehehe