Mat Gebu Antique Corner

Sunday, January 17, 2010

J & G MEAKIN SUNSHINE...SET COMEL..

As'laikum dan salam sejahtera untuk semua, masa sungguh ketat sekarang ni, kebetulan, tetamu silih berganti dok mai rumah mat, laaa ni bulan tak raya pun orang datang....biasa lah tetamu datang membawa rezeki....sapa tau esok2 depa angkut teko bagi kat aku..ahaks...Ok hari ni nak share set meakin siri "sunshine" yang begitu comey, walau pun tak se "vogue" set2 meakin berbunga, mat tetap suka.. Set meakin polos ni kan nampak more masculine dan sesuai untuk orang jantan...kalau bunga2 ni, untuk makcik2 kot....hahaha, sure ada yang siap2 tumbuk cabai, nak sental mulut aku sat lagi....amponnn!!!!.... Set ni mat dapat baru2 ni, datang dengan 1 biji teko tinggi lampai, 8 set cawan bentuk "cashew nut" dan 1 creamer jug...tapi sugar bowl dia tak dak..Set ni comel dan bukan macam set biasa yang besar gedabak. Gaya dan potongan macam children teaset.. Apa2 pun kita tunggu komen pakar yeaa....

Ini lah teko tinggi lampai, saiz kecil ni dikemaskan dengan rim bewarna perak dan juga dengan garisan hijau di beberapa bahagian pada teko. Ada juga satu lingkaran garisan hijau pada badan teko....


Creamer jug pun memiliki ciri2 yang sama macam teko tadi, cuma lingkaran rim perak pada bibir creamer sedikit tebal dan lebih menyerlah. Set cawan bentuk "buah gajus" juga mempunyi lingkaran hijau pada tengah badan cawan dan juga di rim nya, di bawah warna perak. Piring juga dikemaskan dengan kemasan sama.....Lupa nak kabar, piring kuih belakang tu meakin sunshine polos tanpa sebarang corak atau garisan milik bonda mat, bukan datang dengan set ini...Ok dulu untuk hari ni, jumpa di lain n3...byee semuaaa.....

9 comments:

Chempaqa said...

salam cik matt..
cun nyer biarpon polos...
cik mat-x yah tumbuk cili-spray jer dgn pepper spray....kompem, x yah cocok botox lagi...hihihihi

~Yatt~ said...

salam cik mat..
ooo..sunshine bunga2 utk makcik2 yea..meh mak cik yatt wakil mak cik biah nak cabai mulut tu cam mak cik senah sedenak kena..hahahaha..gurau2 ajer..
apapun mmg nampak cun set nie tau..saya pun suka..walaupun polos tapi cantik berseri..nanti sy buat n3 yea..dah terjanji pulak tadi..hehehe..

btw cik mat..berbaloi2 dengan harga dapat tu.. ;)

nor64 said...

salam mat, mak oii menggoda betul set jantan ni ye..kalau mat nak tau, makcik ni tak kiralah set ni sesuai untuk jantan ke betina..kalau dapat memang tak lepas punya..cantik le mat oiiii..jeles niiiiii

MrsNor said...

salam mat
memang cantik dan menggoda set ni.. bertuah mat...

azah said...

salam mat..kalau tak dak munger tu lagi seksi..kalau ada munger cover2 sikit badannya..tapi kan org jantan mmg suka pilih yg seksi2 ni..hehehe..cantik ooo..

nurazzah8 said...

Salam Cik Mat...
nak ke cili? hehehe.. mari makcik ni cili mulut tu..hehehe...takkan makcik ni nak cili...kasi gula manisan adalaaa..mana tahu kot kot cik mat nak sedekah set polos molos ni kat makcik nih...sebab makcik ni seketui pun tarak... bab bab J& G Meakin ni..surrender ...

mukh_reez said...

che mat.....set nie bukan children saet, tp set coffe untuk lady2 mat salleh yang hirup x leh byk2...takut lipstick hilang.....hikhik....ala mat...gadis dan bunga....mana dapat d pisahkan....jgn la panggil makcik....panggil la..."aunty".....ampun....paranita...cuma gurauan di mlm minggu....i like yr set chemat....

~Yatt~ said...

cik mat..haaaa..kan dah kuar bab2 gol & gincu lagi..hahahaha..kalau bab2 gincu otomatik teringat kat cik mat.. :D
taj, jangan risau la nie dah banyak gincu yg colorstay..minum seteko meakin yg gebabss pun no hal..takyah nak control2 ayu..hehehe..

Mat Gebu said...

chempaqa...
Hahahaha....kalau saya tak payah spray, aku makan udang lebih dari limit je, terus bibir jadi mcm kak nita sarawak punya...

yatt...
Hehehehe, eh, sedenak pun ada juga ala2 senah, tapi kami dok gelar "mami jarum". brg emas dia kus semangat!!!....Berbaloi kan yatt, saya beli dgn harga tu..kita tunggu yatt punya koleksi pulak.

kak nor64...
Rezeki kak, exceli kan saja cari benda lain, sekali dpt yang ni..hehe, yelah kalau polos = jantan, munga2 = pompuan...

mrs nor...
Salam kak nor, tapi kak nor punya teko lagi lawa..saya pun bila tenung lama2, mcm pi rompak jee teko akak...tuu dia, ada niat jahat rupanyaaa!!!

kak azah...
kak, org lelaki kan, kalau dah nampak yg open, depa mcm tak lalu sangat, tapi kalau cover2 ni, lagi lah depa mcm "gatai"...gitu...nak tau..opss, mati lah pecah lobang!!..amponn!!..

kak nurazzah...
Tak pe, insya allah akak jumpa masa hunting nanti..saya pun baru ni lah nak kolek, kalau tahun 90-an dulu dah minat, mesti dah melambak koleksi saya...tahap kesedaran agak kurang masa tu..

Taj...
Oooo....ye lah kan depa ni minum untuk menikmati..bukan macam orang kita, kalau hidang air cawan besar ni, mau satu kampung cerita..dok kata kita ni kedekut, taik idung masin!...hahaha yg bab lipstik tu...ada makna..Panggil aunty nampak "kelas" sikit kan...

Yatt...
Yatt, pompuan n lipstick, mana boleh pisahkan, tapi tu lah, zaman laa ni mcm2 pesen kaler apa, ada tu bukan menaikkan seri, tapi sampai menyeram kan...