Mat Gebu Antique Corner

Sunday, December 27, 2009

SET BUNGA API KEMBALI!!!!!

As'laikum semua.... diam tak diam dah hari Ahad, tak lama lagi dah habis bulan Disember...dah masuk tahun 2010...cepatnya waktu berlalu....Hmmm..hari ni mat nak share set bunga api yang ada sedikit penambahan, exceli dah lama dapat piring dia, baru hari ni berkesempatan letak kat sini.....set ni datang dari pelbagai sumber. Teko tu mat dapat sendiri masa hunting di kedai apek, walaupun kaler dia macam dah blurr2 sikit, mat tetap ambik. Cawan tu pulak dari "kak shas"...dia bater dengan mat, ada 5 biji....terima kasih pada kak shas. Lepas tu kan, tah macam mana satu hari tu terjumpa piring dia dalam longgokkan piring lama di satu kedai nyonya (sebab "apeks" dah innalillah...), puas dok pilih2, cuma ada 4 keping saja...buat masa sekarang ni tinggal lah 1 janda tak berlaki...kesian koo janda..tak pe esok2 jumpa lah yea laki ...kah...kah...kahh...ayat, macam mulut nak kena cili kan....jahat!!!!

Tapi kan bukan nak kata apa, set cawan nie memang lawa, nampak santai dan sekali imbas macam cawan ala2 party hari jadi kanak2...dalam gambar nampak comey kan, kalau u all tengok in real lahh, lagi lawaa i tell u!!, gebu, montok dan ber"muscle" lagi.....ahaks!....Kot2 lah satu hari nanti jumpa piring kuih ke, sugar pot ke, creamer jug ke, lagi lah meriah sakan...sapa tau kan, cuma benda macam ni kita akan jumpa secara tak dirancang, cari benda lain jumpa benda lain....ok dulu untuk hari ni, jumpa di lain n3..byeee.....muahhhh!!!!!

3 comments:

~Yatt~ said...

salam cik mat..
morning2 ahad..wowwww..nampak simetri kan cawan n piring tu..kreatip tul org dolu2 kan..tapi betul ler kata cik mat..sesuawaiii ler nama cawan ala2 party..meriah gitu..

nurazzah8 said...

salam cik mat... saya nak ucapkan awal-awal dulu...selamat menyambut tahun baru masehi (hari tu tahun baru hijriah) ...sebab cik mat dah bersedia nak sambut tahun baru dengan bunga api pop pop....;-))

ezany said...

salam abg mat...wahhh mmg meriah lah la set cawan bunga aoi tu..sesuai utk minum kopi mlm thn baru nti. hahhaa