Mat Gebu Antique Corner

Tuesday, December 1, 2009

CAWAN JANDA + PIRING DUDA.....

Salam Selasa buat semua, apa khabar, hari ni mat menerima kunjungan tetamu lagi dan esok hari Rabu, insya allah kami juga menerima kunjungan 'waris2" dari "suku" sebelah arwah datuk kami (suku "biduanda waris") yang telah lama menetap di Lukut, Kota Tinggi, Johor. Hari ni mat nak share set cawan janda 6 biji bunga Victoria Roses buatan Jepun. Tapi sayang dah nama janda itu bermakna tak de piring. Tapikan masa mat cuba mix and match dengan piring2 yang ada, sekali ter"match" pulak dengan piring duda yang mat beli dulu...walaupun bunga dia lain sikit, tapi masih tetap bertemakan rose, juga buatan jepun. Oleh yang demikian maka bersuamilah janda2 tersebut. Cawan tu mat beli dari "Wan Penang", tapi masa sampai 1 biji retak menanti belah lah pulak....biasa lah pos Malaysia, bungkusan dah tentu dipack dengan begitu sempurna......hmmm, sabar jee lah aku!!!...

Yang ni cawan janda dengan piring duda berbunga rose sekutum, kira ok laaa, boleh masuk, piring ni mat ada 3 keping.....

Dan yang ni pulak cawan janda bersama piring duda berbunga rose juga, cuma kali ni piring tu bunga dia ada banyak...ada 3 keping juga..hmmmm kebetulan juga, jadi kira boleh lahh kan....Ok semua, jumpa di lain waktu...as'laikum dan jumpa lagi.....byeeee!!!!

6 comments:

nekPP said...

kahkahkah...sesueiiii sangat jodoh si janda gan si duda tu CMG!!! nampak keserasiannya..ayu bila disandingkan bersama..ahaks..moga jodoh berpanjangan..;))

nurazzah8 said...

Salam pagi selasa Cik Mat,
kena sungguh piring tu dgn cawan VR tu ya... saya pun ada cawan VR tapi sama lah nasib ..janda juga... tak ada piring... saya pulak tak dapat lagi mencari piringnya atau pun yg boleh ngam gitu mcm cik mat...

eh... weekend lepas saya ke Air Hitam dan Benut, pontian... bacalah hasil tangkapan saya di sana di blog saya ya... dah lama tak dapat komen dari Cik Matt...
mesti Cik Matt bzzz melayan tetamu... ingat balik johor nak singgah juga Sedenak...tapi tak berkesempatan... sebab Sedenak tu out of the way ... bukan dalam laluan saya balik Pontian... tak apalah.. kalau cuti saya panjang dan kita masing2 tidak sibuk.. mungkin satu hari saya akan singgah juga ke rumah Cik Mat...huhu...

shas said...

sian mat,asik tgkap janda je..khekhe.tapi..janda cun,ada kelass!kalau nak hidang,akak padankan je dgn piring arcopal,yg putih plain tu.

Chempaqa said...

cik mat..ruper nyer kita sekapal..sama2 rembat dgn wan penang..td chemp baru g ambik kat P.O...sib baik..semua slamat..camner nak kasi kilat?..samelah no piring...yg lg haru.rase sampai mati x blaki kot si VR nie..sbb kat umah nie.,,...janda jer banyak..duda....x der..wakakkaka..

Muna said...

CikMat dah jadi matchmaker....tak lama lagi jadi wedding planner!!

roslianna naim said...

so sweet..mmng cantik dan sesuai sagt2..klau kat blog MG ni memang boleh meroyan...gila tgk semua set pinggan yg ada....haiiiii..(mengeluh)...hehehe..