Mat Gebu Antique Corner

Monday, November 23, 2009

ROSE OF ENGLAND....

Salam buat semua. Hari ni nak share "trio set" dari England. Mat pernah letak pic ni dulu kat "facebook". Mula2 macam malas nak letak kat blog, tapikan....tiba2 macam tergerak pulak nak share. Bonda mat pun suka corak pada trio set ni, lawa dan memikat. Ibarat sekumpulan anak2 dara u!!....Trio set ni datang dengan cawan + piring + piring kuih. Cutting cawan dia saling tak tumpah macam set Royal Albert "English Beauty"..tapi yang ni jenama "Royal Standard"....


Saiz cawan dia agak besar, rimnya disepuh dengan emas yang agak tebal. Sekali imbas lagak cawan ni macam wanita pakai "koset"...hehehe seksi koo, ada pinggang gitu. Sebelah dia pulak set cawan yang sama tapi jenis kecik sikit....apa2 pun i likeee both of them.....gorgeous!!!!!..hehe.

Yang ni piring kuih dia, bunga rose dia pun lawaakan, nampak timbul. Sekali imbas macam rose tu di"letak" atas piring. Satu kelebihan set2 macam ni, bahagian dalam cawan dia pun ada bunga, jadi untuk menghargai keindahannya, disarankan hidangan paling sesuai ialah air teh "O" kurang pekat, sebab kejernihan teh akan memperlihatkan keindahan bunganya, bila tetamu menghirup minuman tadi......baru lah depa boleh tengok luar dan dalam!!!......pandai tak pakcik?....hehehe. Ok dulu untuk semua..jumpa di n3 akan datang..byeeee!!!!!

8 comments:

Monaliza said...

Salam mat....classsss gitu....

zie said...

salam mat,

something different cantik dan menawan kalbu wanita

fitty's pinky rose cottage said...

salam CMG.. cantek set trio ni.. suka tengok bunga rose dia.. very stunning!

azzah said...

cik mat...mataku berpinar ..huhu.... dah sama kaler dgn kaler bunga ros ni

Muna said...

The colour is so vibrant....cantek!!

~Yatt~ said...

cik mat..
mmg cun trio nie..betul lahh cam pakai korset cawan tu..lagi untung dpt 2 saiz berbeza..apapun mmg stunning roses dia kannn....

maklang azie said...

eeee...cantiknya matttttt......suka tengok bunganya tu ...aduhhhh...mana hang rembat ni mat oiii...

mrsdjones said...

cantiknyaa! nak jugak satu set. share lah abg mat dpt kat mana ni? :p