Mat Gebu Antique Corner

Tuesday, November 3, 2009

HOMESTEAD COLLECTION....

Salam semua, hari ni nak berkongsi dengan koleksi set "Homestead" yang mat dapat beberapa hari yang lepas. Masa hunting tu tak de harap sangat, tapi bila dah ternampak, rembat jee lah. Set warna coklat tanah tu datang dengan 5 set cawan dan 1 teko, tapi teko dia ada stain, kira stain banyak juga, nasib baik corak teko tu coklat, at least stain tu pun ala2 boleh ngam dgn pattern....hehehe, saja nak sedapkan hatiku ini...

Yang ni pulak set cawan Homestead kaler biru, yang ni mat suka, warna biru dia lawa dan lembut2 manja gitu. Ternampak kat blog kak sue teratakantik, dia ada teko yang corak sama dan cutting teko tu ala2 teko Homestead kaler coklat diatas tu... walau pun teko kak sue tu muncung dia tercedera, tapi masih anggun lagii,,,


Ni lah 2 jenis corak yang berbeza pasa set2 cawan Homestead tu. Belah kanan yang warna biru tu ada gambar cottage house kat negara orang2 putih...lawa koo siap dengan kincir air lagi, orang naik kete kuda pun ada jugakk!!!..Yang kaler coklat tu macam pemandangan kota atau istana serta jambatan..Raja dari negara mana lah punya istana tu...ish ish sih..hehehe

Last sekali mat share cop mohor bagi set cawan biru, set cawan coklat dan juga teko....ok dulu untuk hari ni, mata ni kan ibarat ada batu besar duduk atas kelopak mata, kalau aku kelip sekali je terus dia lekat tak mo bukak..susah lah guaaaa itu macam...Ok dulu n3 hari ni, jumpa di lain waktu, as'laikumm dan byeeeeee...

6 comments:

nurazzah8 said...

salam Cik Mat...amboiii...ada aje hasil pi hunting ya...jeles akak tau... tau aje nak hunting kat mana? ...pi hunting ke jolobu? semua yg Mat dapat cantik2 belaka...tak nak ke jual kat kami yg tak berkesempatan pergi hunting nih? huhu

Mat Gebu said...

nurazzah8...
salam kak azzah..hehehe,yg ni hunting di "rengit" jee kak...tapi kat situ nasib2 laaa...kalau ada rezeki dapat, kalau tak de..elekkk!!...hehehe

nor64 said...

slm mat, stain pun stainlah... tetap menawan..akak sukeeee

shas said...

salam mat,ni yg syok tengok blog kenkawan ni,ada je benda baru.akak tak kenal pun set ni,(kampung sungguh no,hehe)cantik gak ye..boleh usha pas ni.maknanya,bukan sekadar koleksi,tapi ilmu jugak mat...berkat..

~Yatt~ said...

salam cik mat..
memang lawalahh homestead nie..macam scenery ala2 JB, mill farm OC kan..
tapi ceq dok surf tenet taktau mana datangnya koleksi nie kan..so baik kita tanya yang pakar..
kena hunt mommy blue pulak kan..teruskan usaha anda..hehe..ayat skema rama..

~*ca*~ said...

salam mat...cantik homestead kaler biru tu yea...mengoda...mat..sori ler mat x bls pun msg kt fb tu...pinggan tu cik abg akak x jual ler mat...ada dua keping jer...setiap jenis.dengornyer kak za kt bazaaar jb tu ada tp tinggal yg retak jer...kalu buat display ok gek mat...