Mat Gebu Antique Corner

Thursday, July 29, 2010

SESSI SUAI PADAN YANG MENJADI...

mat Gebu
Assalammualaikum semua, salam Khamis, cepatnya masa sekarang ni, bayangkan tinggal tak sampai 2 minggu kita dah nak berpuasa. Terasa dah aura2 puasa..Blog masak2 mat pun mcm dah meriah koo, kat email aku pun dah ada yang tanya pasal kuih raya..sabar yea puan2 semua, kasi lah pak tua mu ini bernafas. Insya allah sampai masanya mat akan share nanti. Ok kita patah balik pada blog antik. Hari ni mat nak share set tak lengkap Johnson Bros siri Old English mat beli dengan "Nora", tapi teko tu local punya, mat beli dengan kak zah bazar JB, mana lah kak zah tu, macam dah takmeniaga lagi jee... Apa2 pun nampak ngam juga kan teko tu dengan set ni...alah kita yang buat dia..betul tak...sapa ada kesahh....psstt kalau ada yang kesah tu mat minta ampon dan maaf yeaaa...

Paling bess sekali pada mat pinggan besar ni, masya allahh, lawa sungguh kan...dah lah halus mutu buatannya, bunga pulak lawa. Satu mat nak puji orang2 putih ni, depa kalau guna barang sungguh berhemah dan cermat...tu pasal dah lama pun masih nampak menawan dan anggun...

Ini pulak cawan dia, tapi mungkin bukan set yang sesuai untuk pinggan yang menawan tu, apa2 pun masih cantik, teksture kelim karipap keliling piring dan bibir cawan tu sungguh menawan...tapi bagi pinggan mangkuk lah, kalau bibir orang...erkk tak relaaa...seramm, saiz cawan dia tak delah besar tapi tak juga terlalu kecil, just nice for a cup of hot tea..hmmm.

Set ni kan tak lengkap, jadi mat gandingkan dengan teko ala2 JB juga tapi local made kot, ntah tapi montot dia tulis "Giacomo", lantak lah janji bentuk lawa, aku rembat jeee...aiman tak kesahh.. Bila dan letak selungguk, nampak ngam jeee koo, macam kena lahh...cuma sayang teko ni ada sedikit kesan retak, yang pic ni tak nampak sebab kesan tu dok belah sana...

Ok yang ni corak menawan pada pinggan besar serta cop mohor belakang nya...Ok dulu n3 untuk hari ni, kita jumpa dilain masa yea, sebelum tu mat mohon ampon jika terkasar bahasa, kita jumpa di lain N3, insya allahh...salam sayang untuk semua..muahhh..i lap u all!!!...

14 comments:

Amy Syaquena said...

salam...

cantiknya koleksi2 mat gebu..jelesnyaaaa!!!


jemput ke sinar raudah..
http://sinarraudah.blogspot.com/2010/10/di-tindih-makhluk-halus-semasa-tido.html

BajinganCinta said...

minat nak kumpul koleksi cengginiH...
tp tunggu pas kawen...mintak duit laki bli suma niH..HeHeHe..

Norizwan said...

fuh...corak nya yang mahal tu...

salam perkenalan dari Blog BA...terima kasih do follow...=)

ayuorked said...

wow..lawanye.. do follow me back.. suke tgk :)

Scarlett O'Hara said...

Berangan je nak collect pinggan cam tu.Dpt tengok kat umah MG jadilah.

hayatiharun said...

Ni mat gebu nye blog ke....
alamak..cam nak pengsan tgk pic2 kat atas....
sabau...sabau....hikhikhik

Cik Kiah said...

Salam Mat
Cik nak masuk komen N3 tengahari tadi (Pisang Tanduk Goreng) kat DTS. Cik tak reti nak bukak2 acct yg banyak permintaan. Kat sini ada 'Anon' jadi Cik masuklah. Saya baru 1 bulan mengikuti DTS.
Masyallah Mat, baru pagi tadi Cik ada ingat nak collect resepi2 Mat untuk anak cucu dan bukak DTS, Mat pulak cakap pasal doakan Mat dan perpanjangkan ilmu Mat keanak cucu.
Ini saranan cik.
1. Mat buatlah 'translation' button mcm blog Rima (Spura). Masakan Melayu, bangsa asing pun nak tahu.
2. Download DTS kat 'apabenda' tu, yg dicucuh kat tepi komputer (dah lupa lak) dan jual.
Semuga Mat sekeluarga sentiasa diberkati dan penat lelah Mat diredhai. Insyallah.

ayuorked said...

lawanyeeeeee.... mesti mahal kn???? sukelah :)

KOLEKSI ANTIK said...

Salam..psss...tumpang sat ea hihi..

Jemputlah singgah ke blog kami..Kami menjual barang-barang antik koleksi kami sendiri..Harga boleh dirunding lagi.. :)

Etuza said...

cantik sangat teruja .
visit my blog ya...sokong menyokong.http://madey09.blogspot.com/2014/09/eh-bertul-ke-sama-dengan-yang-ketiga.html?showComment=1410903078049#c5977628352638495289

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Oh ya, di sana anda bisa dengan bebas mendowload music, foto-foto, video dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

IBU PUSPITA said...

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

Fathers day wishes said...

I am really impress with your Blog and also I used to surf it generally many of times in a month , Thanks for giving such a good content of topic Fathers Day Wishes

Uncle said...

Cantik!