Mat Gebu Antique Corner

Monday, July 26, 2010

KESAH "PARAGON" SIRI "COUNTRY LANE".

Mat Gebu
Assalammualaikum semua, salam Isnin... Hari ni macam rajin sikit, tapi cuaca macam mendung leer, tu yang pic nampak tak terang...alah tak kesah lah kan. Tea set kali ni mat beli dari Kak Mona UK..macam biasa lah... Pada mula2nya tak berkenan sangat, tapi bila dah direnung2 dan tenung lama2 terus berkenan pulak. Hmmm bahaya kan mat gebu ni...Lepas ni ada lah yang kata ku beralih angin pada set2 luar negara...Ha ah, malas nak hipokrit, mat ngaku jeee... alahh yang tempatan pun susah sangat nak dapat, harga pun ada tu lagi mahal..tapi tak delah kata tak pandang yang local, ada kang kena sambar petir...choiiiiii!!!!....

Set "Paragon" ni kalau perhatikan macam biasa2 jee, corak dia pun tak de lah se gah mana, tapi kan nampak menawan dan formal...kemas je, tak bersepah macam janggut belum cukur. Yang mat suka sekali teapot dia tu, bontak dan montok kooo, boleh isi air banyak. Cawan dia pun agak besar...eh pesal macam tak pandai nak cerita yea...otak macam ketat jee koo nak berfikir..bahaya ni...erkk...

Tu mat fokus bahagian atas teko, bunga siri "Country Lane" ni kalau kita perhatikan, gabungan lingkaran beberapa jenis bunga...menarik kan... Kadang2 terdetik dalam hati, takut di cop sebagai membazir, tapi mat fikir cuma satu, biar duit habis tapi ada barang, dari duit habis tah kemana....tak nampak apa2...betul tak..pembaziran ke tak, itu terletak pada pandangan masing.. yang penting kita beli tak guna duit orang lainn.... Ok salam sayang untuk semua, insya allah jumpa di lain masa....

16 comments:

rafidah said...

Salam Mat.

Akk pun agree ngan Mat. Teapot tu paling menawan. Bunga2 kat bhgn atas tu cantik je melingkar. Walaupun bukan roses, tapi tak jemu memandang all those flowers..

Button Planet said...

Salam Cik Mat...
tak terkata... mmg cik mat sekarang ni byk memborong set-set English ya...itulah...dari Cina ke Jepun dan sekarang terbang ke UK pulak ...hehehe.. takpa Cik Mat... jauh perjalanan luas pemandangan dan banyak pengalaman..

Kak Azzah8
http://www.nostalgialama.blogspot.com

shima said...

salam cik mat,
kshima memang setuju..he he biar duit habis tapi ada barang...kalau tak tak nampak gak.. setuju 200% lagipun memang kita minatkan... ;)

~Yatt~ said...

salam cik mat..

Quote:
biar duit habis tapi ada barang, dari duit habis tah kemana....tak nampak apa2...

setujuuuu sesangat ayat tu..kena gunaa ayat power gitu ler kalau pak aziz dah bising nanti..hahahaha..

honeyvsbee said...

Cantik. .abis kat pinggan mangkuk takpe. .dari abis kat benda yang pakai sekali buang. .heheh

teddyuna said...

waaaaa cun gile brg2 kat ats ni....... bersinar mata..

teratai said...

mak aii,cantiknya pinggan-mangkuk ni..teruja nak miliki koleksi mcm ni tp x mampu...mesti mahal kan?

miya said...

teringat kat mak yang suka penuhkan almari ngan koleksi pinggan mangkuk dia...

entri terbaru:
Ganesh patahkan kerusi

Norzilawaty said...

salam cik mat boleh tau tau camera jenis apa guna sungguh terkesima tengok semua gambar2 yang amat menawan kalbuuuu

Ieza said...

salam...cantik sungguh set2 ni...boleh order ker..?

Adiermi O'mida said...

mak ai....antik nyer...kompom mahal nyer...kene simpan lam kabinet berkunci la ni... khazanah org dulu2.. nak satuuuuu!

Anonymous said...

lawanya pinggan nih mat gebu.......teringin gak nak ada set sendiri....... cita a cmna nk dpt...

Anonymous said...

Salam Perkenalan CMG. Saya pengikut setia CMG punya blog. Saya nak tanya Kak Muna UK yang dimaksudkan CMG tu Muna Fadaaq ke. Tak boleh masuk link yang CMG bagi. Saya pun teringin nak beli.
Nik/Shah Alam

Etuza Etuza said...

deko2 lawa kat sini ya

IBU PUSPITA said...

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

Etuza Etuza said...

hebat sekali, selamat hari lahir Mat Gebu ya, semoga sentiasa bahagia