Mat Gebu Antique Corner

Saturday, July 10, 2010

CERITA SI TEKO...

teko
Assalammualaikum semua, salam sejahtera...Sekarang ni macam lemau je kan blog antik mat gebu, apa nak buat masa tak mengizinkan, bahan2 tu ada cuma nak menangkap gambar punya lah malasss nauzubillahhh!!...Tapi tolongg yea jangan tanya "Pesal blog masak2 tu rajin pulak update..hahaha, yang tu blog "cari makan" yea darling!!....jadi kenalah aktif. Ok hari ni mat share lah koleksi teko2 yang kira terbaru lah dalam simpanan, walaupun ramai yang dah ada, tapi mat baruu ni ada, terlebih dahulu ucapan terima kasih pada "Yatt"...sebab apa?..sebab...ada lahhhh...hahaha.. mulalah tu ingat apa2. Exceli dalam pic kat atas tu, 3 biji teko belakang tu, mat dapatkan dari Yatt, yang depan tu teko bulat ala2 labu tu mat beli kat Beranang dan sebelah dia yang comel lotte tu pulak dari kedai 2nd hand....


Teko bunga bakul tu ramai yang dah ada, mula2 dulu kan mat tak kenan langsungggg, biasa lah ai kan cerewetz juga, tapi bila tengok yatt tayang kat blog dia dulu, terus rasa macam tersuka dan mulalahh menggatal usha2..last2 Yatt dapatkan untuk mat...Dann disamping tu, teko rose hitam kehijaun tangkai degil tu pun dari Yatt juga...terima kasih yea..bukan nak puji, pada pendapat mat lah, Yatt ni seorang insan yang bukan tamak haloba, yelah dia tak delah jenis nak sapu sesorang, kalau ada nampak benda yang orang lain dah lama nak, dia siap bagi tau..wawawaa...kembang nampak..hahahaha...tapi kekembangan mat gebu lah yang paling ketara..ahaks..sabau je aku..


Ha... teko gebu ala2 mat gebu ni pulak mat rembat di kedai antik Beranang, cun kan, harga setaraf juga dimana2 kedai antik dan blog, sebab dah pergi rugi tak beli apa2..pantang mat gebu kalau dah sampai ke destinasi tapi tak beli apa2..rugii koo duit minyak dan tenaga, kalau tak beli banyak pun, at least beli lah 1 - 2 -3 -4 -5 -6 -7 barang, baru berbaloiii...hahahahaha, tu yang bagi dok jauh laa, macam kami ni. Sebelah dia pulak, teko mini buatan china, yang ni mat suka sebab "macam" rare sikit kan, bunga rose dia lawa koo lembut dan gedik2 jee..nampak gatal. Ok dulu N3 untuk hari ni, nanti mat masukkan lagi benda2 baru dalam koleksi mat yeaa....jumpa lagi nanti...byeeeee!!!

5 comments:

~Yatt~ said...

salam cik mat...
amboihhhh..kembang kemain dengar pujian melambung tu..awwwwww tak rela tau kembang banyak2..kalau saya kembang memang susah nak kuncup balik..hahahahaha...lebih2 lagik kalau dok cuba jer resepi cik mat tu..kwang3..
apapun cute lerr si comeyy beranang tu..yg teko gedik2 tu sama kan bunganya dengan set kak ryana..kita tunggu barangan dari nunn jauh di sana pulak..hehe.. ;)

Shariff64 said...

salam CMG..semesti taste cik matt memang grand..

azah said...

salam mat..tahniah lah, semakin byk koleksi teko..betul tu mat, akak pun ada beberapa Yatt dgn hati yg baik punya tolong bantu, kalau tak memang jgn harap nak dpt(lagi kembang si Yatt ni..), sekurang2nya mat bolehlah jugak menghunting sendiri, akak terkulat2 jer pandang laut china selatan, nak berenang tak tau..hehehe..

Kak Azzah8 said...

Salam CMG,
lawa sungguh teko2 yang CMG ada nih... wahhh bz masak memasak ya... nnt lah suatu hari nanti akak balik kampung Johor mesti nak singgah rumah CMG jugak... ken atengok depan mata baru puas hati... IA kalau panjang umur raya tahun nih lah...

eh..akak tgk kat blog Nita, Melaka tu ada jual cawan siap 6 complete 6 set bunga cun macam teko yg bunga rose lembut dan gedik mcm Cik Mat cakap tu... pergilah terjah..kot kot ada rezeki Cik Mat..ni akak bagi link dia...

http://pasttimescollectibles.blogspot.com/2010/07/cawan-dan-piring-roses-6pcs.html

Indra H Gitara said...

Boleh minta number phone ke saye nak order