Mat Gebu Antique Corner

Saturday, July 24, 2010

MARRY POPPINS vs GEISHA..

Mat Gebu
Assalammualaikum semua, salam Sabtu...Lama juga tak masukkan N3 bau, bukan tak de bahan, cuma malas, lagi pun masa ketat sekarang ni. Baru2 ni mat rasa kecewa juga lah dengan terlepasnya teko aladin twin roses, tapi dah tak de rezeki, nak buat macam mana, tapi dalam tu mat suka juga sebab cawan cabbage rose mulut jahat telah pun dapat dibeli, terima kasih tak terhingga pada Yatt...kalau tak kerana dia, hmm tah2 terkubur je harapan, walau pun cawan tu janda, mat tak kesah.. Berbalik pada N3 hari ni, tea set tanpa teko ni mat beli dari Nora, ini lah set pertama yang mat beli dengan dia, lawaa kan. Kebetulan ada 1 teko kotak mat bunga dia seakan2 sama, boleh lah di mix and match kan...sebab apa tajuk N3 "Marry Poppins VS Geisha?"..sebabnya teko kotak tu dari Jepun (Geisha) dan set yang lain dari England (Marry Poppins)., amacam ok juga kan....

Tea set tanpa teko ni datang sengan 1 piring kek besar, 6 piring kuih, 1 sugar bowl, 1 creamer jug dan 6 set cawan. Masa mula2 tengok dulu bunga dia biasa2 je, tapi kan bila tengok betul2...lawaaa koo, menawan dan nampak klasik. Rasa mat lah teko dia mesti seakan2 cremaer jug tu kan..

Ha..kalau tak caya, ni mat dah letak sebeleh menyebelah pattern dari teko kotak Jepun dan dari England....seakan2 juga..betul tak. cuma kalau kita perhatikan England nya bunga dia lagi halus dan nampak terserlahh...Tapi sapa ada kesah, asal boleh ngam jee...jalannnn.

Ok dulu untuk hari ni, nanti2 ada masa mat masukkan lagi N3 lain, mood macam tak berapa nak elok je sejak kebelakangan nih, tatau kenapa...stress lahh..hmm tak pe lah esok lusa dia ok lah kan....salam sayang untuk semua.....byeee...

6 comments:

Gee said...

salam mat,

berseri sungguh tea set tu..amat cantik sekali dan padan ngan teko kotak tu...

~Yatt~ said...

salam cik mat..
memang kelasssssss..padanan teko kotak dengan set tu pun memang kena..ishhhhhh lawaaa lerrr.. ;-)

Chempaqa said...

salam cik mat..
ku sungguh jeles..jeles tahap gaban...mix match tuh..very the cunnnnnnnnn maaa..nantikan if branak..camnerkah agaknya rhuper yer..Japan Vs england tuh...
cik mat kita pon sama2 tluka cik mat..gara2.. dapat aladin..huuhuhuu..tp x per..lpas nieh..kalu aladin ader lagih./..kita kasi rembatttttttt..

nurazzah8 said...

Salam Cik Mat,

akak tak terkata apa...melopong aje mulut tengok..nasib baik tak masuk lalat ke..hikhikhik... bertuah tul cik mat dapat kahwinkan teko dgn cawan kacukan ni...mesti lah anak2 dia lawa2 kan... maklum lah East Vs West! ...

rafidah said...

alahai maattt..

tak tau la nak cakap camner..cun de giler sungguh bunga2an di taman mat ni..kalau mat tuang air kosong jek kat dlm cawan tu pon akk tak kesah..dah tak perasan kesedapan air mat buat, sbb ralit perati bunga2an yg lawo nih...

Nannie said...

slm Mat Gebu ,

aduh duh duh.... cantik ya amat teko kotak dan set cawan2nya tuuu. Mana dpt ni Mat lawa sgt2 . Kalau dpat kat akak ni mau aku tersenggih 44 hari haha lepas tu mau tidur dpn lemari display sbb nk tenung lama2 set lawa mcm ni haha