Mat Gebu Antique Corner

Friday, July 16, 2010

EVERLASTING BEAUTY "MOONLIGHT ROSE"

Mat Gebu
Assalammualaikum semua, salam petang Jumaat yang mulia. Hmmmm..serius nak cakap ni, mat kan sebenarnya teramatlah malas dicampur dengan rasa kurang selesa dan juga rasa ragu2 nak letak N3 yang ni..Sebelum tu dengan rendah hati mat tak de langsung niat menunjuk, berlagak malah jauh dari sifat riak. N3 ni pun hanya sekadar berkongsi dengan mereka2 yang sealiran dengan minat mat, tak lebih dari itu, jadi jika ada terniat dalam hati masing2 untuk mengatakan sesuatu yang agak tak berapa nak elok pasan N3 ni, mat mohon lah yea, kikis perasaan tu. Berbalik pada cerita N3 ni, actually set ini mat beli dari "Kak Mona UK"...Dari dulu mat perhatikan orangs suka set set Old Country Rose, tapi mat pulak berlainan citarasa, siri "Moonlight Rose" menjadi pilihan. Begitu lah adat manusia kan, cantik pada kita tak semestinya lawa pada mereka. Tea set ni datang dengan 1 pinggan kek, 6 piring kuih, 6 set cawan, 1 teapot, 1 creamer jug, 1 sugar bowl dan 1 sugar pot with cover (yang ni mat beli dengan harga lain). Dalam gambar diatas cuma letak beberapa je...

Untuk permulaan, mat letak ibu dia, apa lagi kalau bukan Teko. Apa2 set sekali pun kalau tak de teko, hilang serinya. Betul tak?.. Mat ada juga lah set yang tak de teko, jadi kena lah mix and match, agak2 kena je, boleh laaaahhhh. Bentuk teko dia lawa kan, gebu dan montok, macam mat gebu pun ada..ahaks...


Ni pulak sugar pot with cover, yang ni tak de sekali dalam set, tapi mat suruh kak mona beli asing, bukan apa, nampak lawa lahh yang ni dari sugar bowl yang ternganga tuu. Sebelah tu creamer jug. Yang tu semua dah biasa tengok kan.


Yang ni pulak sugar bowl, kalau dalam tea set, biasanya sugar bowl yang nilah disertakan sekali, cuma mat nak kelainan sikit, maka tu yang beli sugar pot. Sebelah tu pulak set cawan dan piring kuih. Menawan kan kan lingkaran emas dia..Ehem ehem ada satu set lagi koo, yang tu nanti lah yea buat tayangan, tapi diblog masak2 mat dah guna set lagi satu tu...ok kita jumpa di lain masa dengan N3 lain pulak....byeee..salam sayang dari Mat Gebu.....

9 comments:

englishvintages said...

salam mat,,biru itu menawan kan,,sesuai jer dgn latar belakang yg ayu2 gitu,,,hhi..

azah said...

salam mat..asyik menggoda akak aje si adik mat ni...pssttt..berapalah rega semua tu mat..mcm nak budget2 jugak akak ni...hehehe

Chempaqa said...

salam cik mat...
sy stujuuuuuuuuuuu sangat dgn pendapat cik mat pasal n3 pinggan mewah nie...takut org cakap nak menunjuk2, riak..(minta ALLAH..jahkan sifat nie dalam diri kita)..setiap org ade taste berbeza,,if taste sama.x lakulah barang kat kedai...hihihihih..btw..mmg cun moonlight tuh..esp tang sugar pot tuh..psstttt(gula dah mahai..x yah tak gula banyak2 taw)..hhiihihih

~Yatt~ said...

salam cik mat..
moga niat tak disalah erti..aminnn..
suka pulak bila tgk MLR cik mat..dulu saya kurengg skit biru2an..sekarang boleh ler terima skit2..kali nie pulak saya tiru cik mat..nak jugakkkk..bolehh??..ekekeke.. ;)

Monaliza said...

Salam mat......

Sokong 101 % minta dijauhkan sifat yang gini rupa kan, sememangnya nawaitu kita yang penting, apa2 blue memang cantik, teruja juga dengan si blue ni...rasa2nya nak jugakkkkkk???

aida mn said...

salam cik mat,
sesiapa yang rase kite nak menunjuk2 sila keluar dari blog ini...ahakss..ekekeke...betul 100x...kite sekadar berkongsi kan cik mat kalau ade sesiapa yang jeles tu..mengata yang bukan2 takyah la masuk blog kite takgitu cikmat...buang karan jee...dah le intai2 blog kite pastu mengutuk pulak..ishkss..ape2 pun dorang yang takde perasaan tu kite ignore je la... Cik Mat! memang cantik kebiruan set ini...menggodam jiwa raga meruntun di sanubari...sebiru lautan yang meluas biru lagi set CikMat ni...superb marbeles..!!

Shariff64 said...

salam cmg..meruntun hati nie..bila lihat set sifu. Biru yg menawan. Shariff memang minat warna biru sebab kat sekolah rendah spi menengah..nama rumah sukan adalah rumah biruuuuu.

Welly said...

Salam Cik adik Matt....

Pesan akak jangan dengar sangat orang cakap yg penting kita buat apa yg kita rasa nak buat...jangan tersekat karena orang lain (apalagi yg dari golongan yg suka kutuk mengutuk tu Tu).....
kalau kita nak dengar sangat apa orang mengutuk kad belakang tu kita sendiri yg rugiiii nantinya..... sepatutnya dia orang tu patut terima kasih kad Matt nie sebab sentiasa bagi Idea ..., macam akak sendiri contohnya...yg tadinya tak minat dgn RA biru nie...tapi selepas tengok Matt buat N3 baru akak macam tergoda juga (betul pun apa yg yatt cakap tu macam nak order pula Ra biru nie....matt buat macam nie meamng nampak sekali Aura nya.... hu...hu....Memang cantik gila lah Matt...TAHNIAH.....!!??

Welly said...
This comment has been removed by the author.