Mat Gebu Antique Corner

Thursday, March 18, 2010

MUSIM SAKURA KEMBALI...

Salam sejahtera semua, kenapa lah sejak2 ni kan malass sungguh nak masukkan N3 baru, bukan apa, kadang2 barang ni kita dah simpan dalam almari, jadi nak keluar2kan tangkap gambar rasa malas sungguh, terutama nak menyusunnya kembali. Kang kalau tak berhati2 buatnya jatuh, habis pecah, putih mata jee lah jawabnya, dah lah benda2 mcm ni bukan dapat seringgit dua. Ok hari ni nak share sedikit penambahan dalam koleksi sakura tangkai degil... Sebenarnya dalam simpanan mat ada 6 biji cawan sakura tangkai degil, 2 ada piring dan 4 lagi janda's...tapi mat dah ngamkan dengan piring lain. Ibu si degil tu mat baru terima baru2 ni dari "Wan Penang"... 3 biji mangkuk comel tu dapat kat mana ek...hmmm kejap..kejap, tengah nak ingat nihh....Ooooo dah ingat..dapat kat Benut...hehehe, mana kala piring sos seketul tu dalam kat kedai apek dekat sini.. Piring besar belakang tu pernah mat letak dalam N3 terdahulu. 2 keping piring kuih tu dapat kat Bazzar JB.......

Ini teko tangkai degil yang mat dapat dari "Wan Penang"..dulu2 ada nampak tapi tu jam dah terlewat, kena sambar dek orang lain...Tapi kata org kalau dah rezeki tak kemana, last2 dapat juga..Terima kasih yeaa..Wan...


Piring sos comel tu dapat di kedai apek terdekat sini...dan mangkuk berbiku tu pulak dari Benut..ada 3 ketul jee, jadi laaaaa........


Yang cawan ni kan memang mat ada 6, tapi kan ada 1 ni lain sikit, sebab chop dia lain. Perhatikan bunga pada cawan kanan dan kiri, berbeza kan, yang kanan tu bunga kembang2...yang belah kiri tu kembang juga tapi masih malu2.....Hmm ok lah dulu, setakat ni, nak tulis pun kepala otak ni macam kering idea jee....ok lah kita sambung nanti2 dengan N3 akan datang, tu pun kalau aku hidup lagi lah yeaa....byeee semuaaa!!!!

8 comments:

Shariff64 said...

salam cmg,ngacam tue set sakura kamu.Anyway perasaan malas tue memang ada tang nak keluarkan buat display,macam sharif sendiri suka tengok brg yg cmg ada..kira jariah gak mempertontonkan kat rakan blogers.

kak aton said...

salam cmg
ingat akk je yg ada waktu malas..cantiknya teko tu cik mat, ngam pulak dgn cawan nye

My Life My Journey.. said...

matt,
upload la pic matt n famili sama, teringin nk tgk muka org kreatif mcm matt ni..:)

~Yatt~ said...

salam cikmat..
amboihhhh..yang disambar orang tu ceqlahh..hehe..
tu lahh..lenkali jangan pikir2..jam2 tu gak kena terus call..nanti dia diambil orang..hahaha..
apapun puas hati kan dapat teko tu..marbeles!!

kakrose said...

salam cikat..
bunga yang sebelah kiri tu lebih cantikkan..

Anonymous said...

salam..saya nak tanya..camner saya nak dptkan koleksi klasik ni ek..ada jual kat mana2 ker????

esKay said...

selamat bertemu kembali mat,wah...sepanjang 'kes lesap' akak dari dunia blog ni, mat punya 'harta karun' makin bertambah ye (JILIS akak, hahahha, mat...akak merana jiwa raga bila tengok set sakura tu, set tu idaman kalbu akak

Anonymous said...

salam mat..akak pengiler antik gak tapi bkn bloger...akak ada set sakura lamacun pye..ala2 vantage...igt nak letgo..minat roger akak 0122124844