Mat Gebu Antique Corner

Friday, March 26, 2010

AWARD DARI "BEN ASHAARI"..

Salam Jumaat semua, musim award kembali...kali ni mat dapat award dari sorang blogger dari "dunia" blog lain..yang jauh betul menyimpang dari blog2 kita ni..hahahaha...Orang nya nampak brutal tapi very good manner, beradap sopan (kembang idung nampak!!)... nama pulak seakan2 nama watak kartun Ben 10, alaa kartun yang pakai jam tangan macam kete tank tuu lahh!!!..tapi yg ni nama dia "Ben Ashaari"...kalau lalu2 tu singgah lah tengok, tak payah bayar tol, boleh terjah masuk je...tapi awas dia tu sudah berpunya.....jadi anak2 dara...mak2 dara atau janda2 dara...lihat boleh pegang jangan okeyy!!!....Blog dia kan..macam2 ada....isu2 semasa, semusim dan sezaman. Terima kasih Ben atas tanda ingatan mu pada "Pak Tua"......Seperti biasa, nak dapat ni kena pulak lunaskan syarat2 dia seperti berikut...

A :- Buat 1 entry tentang award ini ( Tuu dah buat...)

B :- Ucap terima kasih dan letak link pemberi award pada entry tersebut ( Tuu dah letak...)

C :- Senaraikan 15 blogger sebagai penerima award (yang ni mat bagi pada sesiapa yang sudi...)

D :- Beritahu penerima award, supaya dia tau yang dia ada lah penerima award (yang ni tak buat boleh tak?..)

E :- Senarai 7 pekara tentang korang (alaaaa.....asyik nak korek rahsiaa jee...mana boley ini macammm!!!...)

Ok..untuk penerima tu mat panjang2kan pada sesiapa je yang sudi..Dan untuk yang "E" tu..kita lihat hasilnya dibawah ni yeaa....
  1. Tak suka nak fikir benda2 remeh tapi bila nak tidur asyik dok ingat benda2 remeh tuu...hahaha...
  2. Paling jaranggg dan sukar bermimpi, tapi pernah sekali sedar2..tidur atas lantai...erkkk!!!
  3. Satu tebiat yang agak kurang mat suka, aku ni kalau nak tengok movie, mesti tak tenteram...kepala otak tu jadi berpecah kepada 1001 bahagian kecil2..tak boleh nak fokuss!!..
  4. Membebel ikut musim...ada masa diam jee, ada masa...membebel juga...budak2 memang makan hati bila tengok guaaa bebel's....kalah koo Ben!!!..
  5. Kadang2 orang heran, pesal cik mat suka kolek set2 antik...jawapannya..aku pun tatau, tapi tak salah disisi undang2 serta agama kan...jadi tu lah jawapannya.
  6. Ni lagi satu, kalau nak suruh bagi arah ke satu2 tempat tu, sah2 ramai yg pening, sebab apa?..sebab..style aku bagi direction tu nampak susah sangat, ada tu sampai kensel nak pi!!....hahaha..
  7. Yang last ni nak tulis apa lahh nihh, ishh blurr nihh....agak2nya, sapa lah yg mula2 buat award beserta "undeng2"...nihh...nak cari jugak nih!!!.... Ha, yg last ni bukan nak puji diri sendiri, tapi kan mat rasa kecewa sangat kalau budak2 tak dapat makan apa yg mereka hajati.....waaaaa..sedeyy koo!!!..budak2 kan baru nak idup!!!...

3 comments:

BEN ASHAARI said...

hahahhaha... kata otai ... bila otai , bab bebel pun sah sah lebih dari yang baru nak 'tumbuh gigi ' cam saya ni haaa...

Bab bagi arahan tu mesti bagi arahan sama cam arahan nak ajar memasak kan ? hahaha...

bab koleksi antik , saya pun suka sebenarnya..SENI ....cuma tak mampu je nak beli ...

Mat Gebu said...

salam Ben...
Maka terlaksan lah tugas pak tua. Terima kasih......

Ummi Hanie said...

salam ,

saje nk komen kat cni ... haha den pun dapek jugak award ni..5 org bagi..hehe..rezeki...

apa2 pun,berkenan le tgk almari doraemon mat gebu tuh ! jelesss...den yg pompuan ni pun xde almari hiasan lengkap dgn teko2 english style tu weihh..