Mat Gebu Antique Corner

Wednesday, June 9, 2010

TWO TONE ROSES KEMBALI.....

Mat Gebu
Assalamualaikum semua, salam Rabu yang ceria. Hari ni nak share sedikit penambahan dalam set "two tone roses" yang mat ada. Payah sungguh lah nak jumpa benda2 macam ni kat apek, sesiapa jumpa tu kira rezeki. Seingat mat, dulu cuma ada set cawan saja, lepas tu beli dengan kak sue teratak antik cawan mulut jahat. Piring kuih pulak, ada yang mat dapat dari apek dan kedai 2nd hand. Teko tu pulak semuanya datang dari Tasha Antik Taliban E-bay..tuu dia gelaran banyak sungguh...hahhaa. Nampak juga ada yang menjual piring bujur bunga ni, cuma budget tak de nak rembat...hehehe...


Baru2 ni masa mat chat dengan Yatt, kami ada juga sebut payah sungguh nak jumpa pinggan bunga ni....tapi jika dah ketentuan illahi dan rezeki, memang kita akan dapat juga. Masa abang mat meround kat kedai terpakai, dia terrrnampak u pinggan besar dan 2 keping piring 2 tone roses ni, hmm apa lagi terus pi rembat. Semua dalam keadaan ok cuma pinggan besar tu ada sedikit sumbing..alahh tak perasan punn. Gambar belah kanan tu pulak kira anak beranak dia orang, teko aladin dengan set cawan mulut jahat, set cawan tulah yang mat beli dengn kak sueantik...cun kann...hehe


Teko bulat ni kira terbaru sekali yang mat dapat dari tasha antik taliban e-bay, mula2 macam malas nak beli, tapi benda ni bukan senang nak dapat, dari putih mata, meleleh air mata, air idung dan segala air, baik rembat jeee...betul tak?, cun kan bila dia duduk sedondon dengan cawan tu. Sebelah tu satu lagi teko ala2 aladin, tapi ni jenis "jantan"...haha, pun dari tasha juga, lepas tu ada pulak anak dia satu set..jadi lahh...maka lengkap lah sudah serba sedikit...Namun begitu, teringin pulak nak menambah creamer jug dan sugat pot..tu pun kalau ada....

Terakhir sekali cawan tunggal yang tak berayah beribu..sebatang kara...hmm agaknya macam mana lah kan rupa ibu si cawan ni...Ok dulu N3 hari ni..kang bebel banyak2 ada pulak yang pening....jumpa lagi di N3 akan datang...i lep u all...hahaha...

7 comments:

~Yatt~ said...

salam cik mat..
kat sini mendung..hujan renyai2..tetiba cerah plus pedih mata saya tengok set 2 tone roses nihhh..dok perati jer aladin & plates iteww..cantekkk gilerr apa sahaja yang saya takde..hahahahhaha..besalahhh..orang lain ada..kita pun mulalahh pasang niat nak ada jugak.. ;)

azah said...

salam mat....huhu..rupa2nya teko tu pergi sedenak..sedih2...den tak nak cakap apa2lah..tenguk jer sambil menahan air mata...

Casarina said...

Salam Cik Mat .. segak sungguh set ni. Kalau otai pun dah pasang niat... macam tak sempat je anak bilis ni nak berangan ..huhu

Mas said...

Cik Mat oh Cik Mat, macam tau2 je saya br dpt cwan mulut J dari blogger yg br dikenali ari ni. Tp syg sungguh tak de piringnya. Tgk2 Cik mat kuarkan n3 two tone roses nih, menambahkan sedey dihatiku....huhu.

Kak Azzah8 said...

Salam Cik Mat...

tuuuu diaaa...otai dah keluarkan harta karunnya....

ezany said...

salam abg mat....
terus rasa pitam bijik mata tgk 2 tonne roses ni...hahahhaha
cayalah abg mat, dpt kumpul set ni dgn byk skali...sy ada lah sikit2....huhuhu....tahniah ye abg mat...

Shariff64 said...

salam CMG..tue dia set two tone roses..memang grand bangat..tue yg membuat saya sayang nak jual set ini kat org.